Barış Mitingi engellendi: Polis saldırdı, 47 kişi gözaltına alındı!

Barış Mitingi engellendi: Polis saldırdı, 47 kişi gözaltına alındı!

İstanbul'da 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin engellenmesi üzerine Taksim Tünel’de eylem yapmak isteyenlere polis izin vermeyerek saldırdı, 47 kişi de gözaltına alındı.

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin, bugün yapacağı 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin engellenmesi üzerine Taksim Tünel'de eylem yapanları polis izin vermedi.

Duvar’ın haberine göre; Bakırköy Pazar Alanı’nda kutlaması için İstanbul Valiliği’ne yapılan başvuru kabul edilmiş ancak yapılması planlanan miting İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmıştı. Valilik de daha sonra verdiği izni geri çekmişti.

İznin iptal edilmesi sonrasında toplanan tertip komitesi ve mitingi örgütleyen İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Tünel'de yüzlerce polis tarafından engellendi. Gazeteciler ve HDP'li Musa Piroğlu ablukaya alındı. Daha sonra ESP Eş Genel başkanı Şahin Tümüklü gözaltına alındı.

Daha sonra Tünel’in önüne girmek isteyen bir gruba polis saldırdı. 47 kişinin gözaltına alındığı bilgisi geldi. Gözaltı anlarını çekmek isteyen gazeteciler, polisler kalkanlarını kaldırarak görüntülerin çekilmesini engelledi.