Barış Atay'ın da içinde bulunduğu Mengene grubundan ilk parça

Barış Atay'ın da içinde bulunduğu Mengene grubundan ilk parça

Barış Atay, Mengene isimli müzik grubu kurduklarını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Atay, "İlk şarkımız Zülfü Livaneli'nin muhteşem eseri İnce Memed. Öncelikle ustaya, bizi yüreklendirdiği ve şarkıyı söylememize izin verdiği için minnettarız" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kuzeni Nihat Mugil ile Mengene isimli müzik grubu kurduklarını duyurdu.

"Birlikte yıllardır üzerine konuştuğumuz, hayalini kurduğumuz grubumuzu kurduk" diyen Barış Atay, elektro gitarda Alican Aslanyürek, davulda Mişel Kocamahhul ve bass gitarda İrfan Akpınar'ın olduğunu belirtti.

Barış Atay öte yandan Mengene'nin ilk parçasını da paylaştı.

Sanatçı Zülfü Livaneli'nin 'İnce Memed' şarkısını uyarladıklarını söyleyen Barış Atay, "İlk şarkımız Zülfü Livaneli'nin muhteşem eseri İnce Memed. Öncelikle ustaya, bizi yüreklendirdiği ve şarkıyı söylememize izin verdiği için minnettarız. Öylesine müthiş bir şarkı ki 50 yıl sonra aynı dahi aynı hisle, enerjiyle, heyecanla yorumladık…" dedi.

"Şu günlerde hepimize umut olsun… Bu ülkenin bütün İnce Memed’lerine gelsin… Nice şarkılara" diyen Barış Atay şunları kaydetti:

"Ve tabi girişteki şiir için Grup Yorum'a, bağlamasıyla harikalar yaratan Kemal Dinç'e, menajerimiz Burçin Gülbahar'a, yapımcımız Şafak Ongan'a ve desteğini hiç bir an esirgemeyen abimiz, dostumuz Bülent Burgaç'a, logomuzu tasarlayan dostumuz 'sinantattooz'a, bu hayalimizi destekleyen, gerçekleşmesinde yardımcı olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler. Artık şarkı sizin… Umarım beğenirsiniz…

Şu günlerde hepimize umut olsun… Bu ülkenin bütün İnce Memed’lerine gelsin… Nice şarkılara."

Mengene grubunun yeniden uyarladığı İnce Memed şarkısını YouTube üzerinden dinlemek için tıklayınız...

Mengene grubunun yeniden uyarladığı İnce Memed şarkısını Spotify üzerinden dinlemek için tıklayınız...