Barış Atay'dan Soylu'ya zor soru: 'Türkiye'deki en büyük suç örgütü lideri kim?'

Barış Atay'dan Soylu'ya zor soru: 'Türkiye'deki en büyük suç örgütü lideri kim?'

Barış Atay, AKP-MHP tarafından Meclis'ten geçirilen infaz düzenlemesiyle cezaevinden çıkan Çakıcı ile ilgili Emniyet'in "en büyük suç örgütü lideri" tespitindeki çelişkiyi İçişleri Bakanı Soylu'ya sordu.

İleri Haber

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Süleyman Soylu’nun direktifiyle Emniyet tarafından hazırlanan ve Alaattin Çakıcı’nın başını çektiği ‘suç örgütü liderleri’ raporunun ilgili kısmını paylaşarak, Soylu’ya “Doğru mu? Demek Türkiye’deki en büyük suç örgütü lideri size göre de Alaattin Çakıcı…” diye sordu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iktidar mensupları ve çevresine ilişkin kendisinin de dahil olduğu mafyatik ilişkileri ifşa ettiği iddialar, iktidar-mafya ilişkilerini bir kez daha açığa çıkardı. Bu iddiaların önemli bir bölümünde suçlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bir dönem koruma tahsis ettiği Peker’e sosyal medyadan “suç örgütü lideri” diyerek yanıt verdi.

Bu süreçte yaşananlar akıllara Süleyman Soylu’nun da katıldığı Antalya'da yapılan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı Stratejik Araştırma Kurulu toplantısına ilişkin hazırlanan raporu getirdi. Suç örgütlerine ilişkin sayısal verilerin de paylaşıldığı raporda, Soylu’nun koruma tahsis ettiği Sedat Peker’in bir suç örgütü lideri olduğu ve grubunda 253 elemanın bulunduğu belirtildi.

‘EN BÜYÜK SUÇ ÖRGÜTÜ ÇAKICI GRUBU…’

Bu sayısal verilerde listenin başını çeken ise Alaattin Çakıcı grubu oldu. Çakıcı grubunun 428 elemanı olduğu belirtilen raporda, bu elamanların arasında patronlar, örgüt elemanları, avukatlar hatta sosyal medya elemanları bulunduğu ifade edildi.

Çakıcı, Saray ittifakının küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) baskısıyla 2020’nin Nisan ayında çıkarılan “infaz yasası” ile cezaevinden çıkmış ve ardından birçok siyasetçiyle görüntülenmişti. Çakıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da tehdit ve hakaret dolu bir mektup yazmıştı.

Çakıcı’nın, Sedat Peker’in iddialarının odağında olan bir başka isim Mehmet Ağar, emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Albay Korkut Eken ile Bodrum Yalıkavak’ta verdiği görüntü dikkat çekmişti. Fotoğraf “karanlığın fotoğrafı” olarak yorumlanmıştı.

SOYLU’YA ZOR SORU

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay da KOM Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda Çakıcı ile ilgili kısmın görüntüsü ve Çakıcı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çektirdiği fotoğraf ve Korkut Eken, Mehmet Ağar, Engin Alan üçlüsüyle çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

Paylaşımında Süleyman Soylu’yu da etiketleyen Barış Atay, “Doğru mu? Demek Türkiye’deki en büyük suç örgütü lideri size göre de Alaattin Çakıcı…” diye sordu.

Barış Atay’ın paylaşımı şöyle: