Barış Atay'dan KeçiFest İzmir açıklaması: 'İstanbul'daki coşkuyu, birlikteliği sürdürmek istiyoruz'

Barış Atay'dan KeçiFest İzmir açıklaması: 'İstanbul'daki coşkuyu, birlikteliği sürdürmek istiyoruz'

İstanbul'da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen KeçiFest, yoğun istek üzerine İzmir'de de düzenlenecek. 7 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek festival öncesi TİP Miletvekili Barış Atay tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

İleri Haber

Biat değil inat edenlerin festivali KeçiFest, İstanbul'un ardından yoğun istek üzerine İzmir'de de düzenleniyor. İstanbul'da 4 Eylül'de düzenlenen konsere binlerce kişi katılmış, güzel günlerin biatla değil, inatla geleceğine inananlar coşkuyla şarkılar söylemişti. KeçiFest, dayanışmayı büyütmek, müziğin ve özgürlüğün sesini yükseltmek için 7 Kasım Pazar günü İzmir Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda da düzenlenecek.

'BEKLENTİLERİMİZİ ÇOK AŞAN BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRDİK'

Aylin Aslım, Bulutsuzluk Özlemi, Deniz Tekin, Ediz Hafızoğlu-“Kaskadyori”, Kutlu Özmakinacı, Mengene, Moğollar, Ozbi, Peyk, REDD ve Sattas'ın sahne alacağı festival önces Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, KeçiFest İzmir tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerinin başında KeçiFest'i düzenleme sebeplerini aktaran Atay, "Bunun birkaç sebebi var. Birincisi bildiğiniz üzere Türkiye İşçi Partisi herhangi bir kurum, kurUluştan ya da devletin herhangi bir biriminden veya Hazine'den destek almayan ve kendi imkanlarıyla, üyelerinin aidatlarıyla veya sempatizanların, partiye yakın hisseden dostlarının bağışlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Aslında bu fikir üzerinden yola çıkarak başlamıştık KeçiFest'i yapmaya ve 4 Eylül'de Küçükçiftlik Park'ta beklentilerimizi çok çok aşan bir festival gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. 

Sözlerinin devamında İstanbul'daki etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Atay, İzmir'de de KeçiFest yapma planları olduğunu belirterek "Bizim hayal ettiğimiz şekilde ilerlediğini gördükten sonra planımızı geciktirmeden başlatma gereği duyduk. 7 Kasım'da akşam İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda KeçiFest İzmir'i yapacağız" dedi. 

'AKP KÜLTÜR SANAT ALANINA SALDIRMAKTAN HİÇ İMTİNA ETMEDİ'

KeçiFest'in gerçekleştirilmesindeki ikinci nedeninin AKP'nin kültür sanat alanına yönelik saldırıları olduğunu belirten Barış Atay, şunları söyledi:

"Özellikle AKP'nin 20 yıllık iktidarı döneminde saldırmaktan hiç imtina etmediği ve saldırılarını sürekli artırdığı alanlardan bir tanesi de kültür sanat alanı. Bu konudaki çabaların bazen boşa düştüğünü düşünsek de Türkiye'de birçok müzisyen, heykeltıraş oyuncu, tiyatrocu, sinemacı, yönetmen; sanat alanının herhangi bir disipliniyle ilgilenen fakat iktidara karşı muhalif dilini esirgemeyen, sözlerini söylemekten imtina etmeyen birçok arkadaşımız meslektaşımız ne yazık ki işlerini mesleklerini yapamamakla karşı karşıya kaldılar ve bu durum hala devam ediyor. Bunu bir şekilde baypas edebilmek için, insanlara bir sahne açabilmek için de KeçiFest gibi bir festivalin olmasını çok önemli bulduk. Bu çalışmayı başlatmamızın diğer sebebi de dostlarımızın kendilerini ifade edecekleri , sanatını kendilerini sevenlerle paylaşabilecekleri ve artırabilecekleri bir alan yaratmaktı."

KEÇİFEST KAMPLI OLACAK

KeçiFest'in bundan sonra 2-3 günlük bir festival haline getirmek istediklerini de belirten Atay, "Bunda sonrasında yapmamız gereken bir şey var ki o da KeçiFest'i kamplı, kalınabilir ve farklı sanat disiplinlerinin olduğu bir versiyona çevirmek. Bunun için de çalışmalarımızı şimdiden başlattığımızı söylemek mümkün. Belki bahar aylarında cuma, cumartesi, pazar şeklinde yapabiliriz" dedi.

'İSTANBUL'DAKİ COŞKUYU İZMİR'DE SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ'

"Açıkçası bu birlikteliği beraber sürdürmek bizim en büyük arzularımızdan bir tanesi. İstanbul'da gördüğümüz o coşkuyu, o birlikteliği İzmir'de sürdürmek istiyoruz." diyen Atay, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Biletlerin satışları bu hafta içinde başlayacak. Umarım gelirsiniz. Birbirinden değerli sanatçılar, gruplarla beraber hem dayanışacağız hem eğleceğiz hem de ileriki zamanlarda yapacağımız sanatsal faaliyetlerin aslında nasıl olacağına dair herkese bir fikir vermiş olacağız. O yüzden hepinizi 7 Kasım akşamı pazar günü İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu'ndaki KeçiFest İzmir ayağına bekliyoruz, hepinize teşekkür ediyoruz."