Barış Atay'dan Hürriyet'e 'Aden' tepkisi

Barış Atay'dan Hürriyet'e 'Aden' tepkisi

Yandaş Hürriyet gazetesi, bu akşam 34. Varşova Film Festivali Uluslararası Yarışması’nın finalinde yarışacak olan, Onur Orhan'ın yazdığı ve Barış Atay'ın yönettiği 'Aden'in haberinde senarist ve yönetmenin adına yer vermedi.

İleri Haber

34. Varşova Film Festivali Uluslararası Yarışması’nın katılımcıları arasında Türkiye’den tek film olan, Onur Orhan’ın yazdığı ve Barış Atay’ın yönettiği Aden bu akşam düzenlenecek olan 34. Varşova Film Festivali'nin finalinde yarışacak.

Aden, 34. Varşova Film Festivali Uluslararası Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ederken, yandaş medya ise festivaldeki temsiliyetin haberinde senarist ve yönetmenin adını kullanmadı. Yandaş Hürriyet gazetesi, Orhan'ın yazdığı ve Atay'ın yönettiği filmin haberinde her ikisinin adını da geçirmezken, filmin afişini ise yok denecek kadar küçük şekilde kullandı.

BARIŞ ATAY'DAN HÜRRİYET'E ADEN TEPKİSİ

Çektiği film için yapılan haberde kendisinin ve filmin senaristinin adının kullanılmamasına, haberin görselinde filmin afişinin ise yok denecek kadar küçük şekilde kullanılmasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Atay,  "Kendi kendini yazdı, yönetti, şimdi de festivalde ödül 'arıyor'" dedi. Atay'ın paylaşımı şu şekilde:

 

DAHA FAZLA