Barış Atay'dan Fahrettin Koca'ya: 'Hastanede müdahale edilmediği için düşük yapan kadın, kanaması olmasına rağmen taburcu edildi mi?'

Barış Atay'dan Fahrettin Koca'ya: 'Hastanede müdahale edilmediği için düşük yapan kadın, kanaması olmasına rağmen taburcu edildi mi?'

TİP Milletvekili Barış Atay, Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde hastanede müdahale edilmediği için düşük yaptığı iddia edilen kadının, kanaması olmasına rağmen taburcu edilip edilmediğini sordu.

İzel Sezer - @izelsezer

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, kanama şikayetiyle gittiği Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendisine müdahale edilmemesi sonucu düşük yaptığı öne sürülen Rakkuş Topal isimli kadının iddialarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e verilen soru önergesinde Rakkuş Topal isimli kadının ifadelerine yer verildi ve söz konusu iddialara yönelik herhangi bir incelemenin veya soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığı soruldu.

Kanaması ve sancısı olmasına rağmen taburcu edildiği ileri sürülen Rakkuş Topal, yaşananlardan sonra Antakya Şehit Özen Polis Amirliği’ne giderek Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlileri hakkında ¨görevi kötüye kullanma¨ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Rakkuş Topal’ın soru önergesinde yer verilen ifadeleri ise şu şekilde:

“2 Temmuz 2021 tarihinde kanama şikâyetiyle Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne gittim. 3 saat hiçbir müdahalede bulunulmadı. Ertesi sabah müdahale edilmediği ve gidebileceğimi söyledikleri için hastaneden ayrıldım. 4 Temmuz 2021 tarihinde akşam saat 23.00 sularında tekrar rahatsızlandım ve tekrar hastaneye gittim. Ultrason çekildi ve hemşire bana çocuğun sağlıklı olduğunu hiçbir sorun olmadığını söyledi. Doktorla telefonla konuştu, doktor telefonla bir ilaç söyledi ve bunu hemşire reçete olarak verdi ve beni taburcu etmek istedi. Ben kanamam ve sancım olduğunu söyleyerek hastanede kalmak istedim ama gerek yok diyerek beni taburcu ettiler.

Eve gittikten 1,5 saat sonra, 5 Temmuz 2021 tarihinde saat 00.30 da fenalaştım ve ambulansla yeniden hastaneye gittim. Hemşire pedimi görmek istedi ve gösterdim, kan ve et parçası vardı. Hemşire onu çöpe et diyerek yanımdan ayrıldı. Bir süre kimse yanıma uğramayınca hastane polisinin yanına gittim, onlar beni doktorun yanına götürdü. Düşük yaptığım anlaşıldı.”

‘DOKTOR GÖRMEDEN REÇETE YAZILDI MI?’

Bu iddiaları Meclis’e taşıyan Barış Atay, Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

- 2 Temmuz 2021 tarihinde Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nde doktor ve hemşirelerin hasta Rakkuş Topal’la 3 saat boyunca ilgilenilmediği doğru mudur?

- 4 Temmuz 2021 tarihinde doktor tarafından görülmeden hastaya reçete yazıldığı doğru mudur?

- Kanaması ve sancısı olan hastanın taburcu edildiği doğru mudur?

- Aynı şikâyetlerle tekrar hastaneye gelen Rakkuş Topal’a ilgi gösterilmediği ve kendi ısrarı olana dek doktor müdahalesi yapılmadığı doğru mudur?

- Söz konusu iddialara yönelik herhangi bir inceleme soruşturma başlatılmış mıdır?

DAHA FAZLA