Barış Atay'dan direnişteki Bel Karper işçilerine ziyaret

Barış Atay'dan direnişteki Bel Karper işçilerine ziyaret

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Tekirdağ Çorlu’da direnişini sürdüren Bel Karper Fabrikası işçilerini ziyaret etti.

İleri Haber 

Tekirdağ Çorlu’daki Bel Karper’de 6 yıldır süren sendikalaşma mücadelesinin başarıya ulaşmasının ardından patron TİS masasına oturmadı. Aralarında sendika temsilcisinin de olduğu 5 işçi Kod29 ile işten çıkarıldı, 12 işçi ise ücretsiz izne gönderildi. Fabrika önünde direnişe geçen işçileri TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ziyaret etti.

İşçilerle direnişteki son durumu görüşen Atay, “Biz Türkiye İşçi Partisi olarak Türkiye’nin her yerinde bütün işçi direnişlerine nasıl destek veriyorsak burada da yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ülke ekonomik olarak da işçi hakları açısından da tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Fabrikalardan belediyelere kadar her yerde bir direniş görüyoruz” dedi.

Sendikal mücadelenin 1980 darbesinden sonra neredeyse hiçleştirildiğine dikkat çeken Atay, özellikle AKP iktidarı döneminde mücadelenin daha zor koşullarda yürütüldüğünü belirterek,  “Bunun üzerine bir de salgın koşullarında nimet bulmuş gibi önce ücretsiz izni, sonra tepkiler gelince kısa çalışma ödeneğini ortaya koyup ‘işten çıkarmaları engelledik’ dediler. Son olarak Kod 29 uygulaması ile adeta patronlara ödül verdiler.  Ancak Türkiye’nin her yerinde bunlarla birlikte ortaya çıkan direnişlerin etkili olduğunu da biliyoruz. Mücadelenizin yanındayız, bize düşen görev ne ise söylemeniz yeterli” ifadelerini kullandı.