Barış Atay’a saldırı davası: 'Organize suç örgütünün tespit edilmesi' talebine ret!

Barış Atay’a saldırı davası: 'Organize suç örgütünün tespit edilmesi' talebine ret!

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesinin ardından 30 Ağustos’u 31 Ağustos’a bağlayan gece İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğramasına ilişkin açılan davanın 5. duruşması İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İleri Haber

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’a yönelik saldırı davasının bugün görülen duruşmasında, Barış Atay’ın avukatlarının saldırının organize suç örgütü tarafından yapıldığına ilişkin MİT ve EGM’ye müzekkere yazılması talebi mahkeme tarafından reddedildi. Dava savcılığın esas hakkında mütalaa sunması için 15 Eylül’e ertelendi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesinin ardından 30 Ağustos’u 31 Ağustos’a bağlayan gece İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğramasına ilişkin açılan davanın 5. duruşması İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuksuz yargılanan 5 sanığın olduğu davanın bugünkü duruşmasına sanıklar Ömür Canpolat, Çağlar Baş, Çağrı Hasan Çalışkan, Osman Avşar, İnan Ekmekçi ile sanık avukatları ve Barış Atay’ın avukatı Şerif Özgür Urfa katıldı.

İddianamenin okunmasının ardından sanık İnan Ekmekçi’nin kimlik tespiti yapıldı. Bu işlemin ardından savunmasını yapan Ekmekçi, soruşturma ifadesini tekrarladığını söyledi. Olay gününü yeniden anlatan Ekmekçi, beraatini talep etti. Barış Atay’ın avukatı Şerif Özgür Urfa, Ekmekçi’nin soruşturma ifadesiyle mahkemede verdiği ifadenin çelişkili olduğuna dikkat çekti. Ekmekçi “Aradan zaman geçtiği için hatırlamıyorum” yanıtını verdi.

‘ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ TESPİTİ’ TALEBİNE RET

Duruşmada daha sonra söz alan Avukat Şerif Özgür Urfa, “Son zamanlarda suç örgütü lideri Sedat Peker’in mevcut dosya ile benzerlik gösteren birçok olaya ilişkin kendisi açısından itiraf niteliğinde bir takım beyanları olmuştur. Milletvekillerini nasıl dövdürdüğünü açıklamıştır. Ayrıca başka kişilerin de mevcut dosya ile ilgili birtakım iddiaları olmuştur. Biz en başından beri bu olayın suç örgütü tarafından yürütüldüğünü iddia etmekteyiz” dedi. Urfa, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) müzekkere yazılarak olay hakkında ellerindeki bilgilerin gönderilmesini talep etti.

Urfa’nın talebi, mahkeme tarafından “Somut dosyaya bir fayda sağlamayacağı” gerekçesiyle reddedildi.

DAVA 15 EYLÜL’E ERTELENDİ

Kararını açıklayan mahkeme, iddia makamının gelecek celseye kadar mütalaasını hazırlaması için davayı 15 Eylül’e erteledi.