Barış Atay'a saldıranlar hakkında tutukluluğa devam kararı

Barış Atay'a saldıranlar hakkında tutukluluğa devam kararı

TİP Milletvekili Barış Atay'a yapılan saldırıyla ilişkin tutuklanan 3 kişi hakkında tutukluluğa devam kararı verildi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesinin ardından 30 Ağustos’u 31 Ağustos’a bağlayan gece İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğramasına ilişkin iddianame hazırlanmış, saldırganlardan Çağlar Baş ve Çağrı Hasan Çalışkan'ın 'Kamu görevlisini yaralama' suçundan 1 buçuk yıla kadar, Ömür Canpolat'ın ise 'Kamu görevlisini kasten yaralama' ve 'Kamu görevlisine alenen hakaret etmek' suçlarından 3 yıl 10 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Barış Atay'a saldırı davasında ilk duruşma bugün saat 11.00'da görüldü. İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada saldırganların ifadeleri alındı.

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Barış Atay'a saldırı davasında görülen ilk duruşmada saldırganlar hakkında tutukluluğa devam kararı verildi.

Soldan sağa saldırganlar: Ömür Canpolat, Çağrı Hasan Çalışkan, Çağlar Baş

SALDIRININ ORGANİZE OLMA ŞÜPHELERİ ARTTI

Duruşmada, Atay’a düzenlenen saldırıdan önce Barış Özalp ile önce telefonda görüştükleri daha sonra Özalp’in de saldırganlara katıldığı ortaya çıkarken, Ömür Canpolat ve Çağlar Baş’ın saldırıdan 5 dakika önce İnan Ekmekçi ve Sedat Karaali isimli kişilerle telefonda görüştüklerini kabul etmeleri saldırının örgütlü bir biçimde yapılmış olma olasılığını da kuvvetlendirdi. 

Mahkeme, saldırganların telefonda görüştüğü  Sedat Karaali ve “telefon görüşmesinden sonra yolda karşılaştık” dediği İnan Emekçi  isimli kişilerin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

[ih2]

[ih3]