Barış Atay'a dönük saldırı Londra'da ortak basın açıklamasıyla kınandı

Barış Atay'a dönük saldırı Londra'da ortak basın açıklamasıyla kınandı

Süleyman Soylu'nun hedef göstermesi üzerine Barış Atay'a yapılan saldırıya yurt dışından da kınama geldi.

İleri Haber - Londra

Britanya'daki kitle örgütlerini tek çatı altında toplayan Demokratik Güç Birliği Britanya ile Türkiye İşçi Partisi Britanya örgütü ortak basın toplantısıyla Türkiye'deki çete iktidarını teşhir ederek Barış Atay'a destek açıklamasında bulundu. 

''Barış Atay halkın vekilidir. Doğruları savunmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz'', ''Barış Atay yalnız değildir'' dövizlerinin taşındığı basın toplantısında her iki kurum adına da konuşma yapıldı. 

Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesinde bugün yapılan basın açıklamasında Süleyman Soylu'nun derhal istifa etmesi istendi.

''Kendisine karşı her türlü muhalif tepkiyi tutuklama ile ortadan kaldırmaya çalışan Soylu, tutuklayamadıklarını da faşist güruhları kullanarak saldırtmakta ve yıldırmaya çalışmaktadır. Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamanın ardından Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay İstanbul Kadıköy’de bir grubun saldırısına uğradı'' ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Barış Atay'a yapılan saldırı kınandı ve ''Saldırının doğrudan faili Süleyman Soylu yu istifa etmeye çağırıyoruz'' denildi.