Barış Atay: Yaşanan olay 18 yılda kurdukları sistemin bir tezahürüdür

Barış Atay: Yaşanan olay 18 yılda kurdukları sistemin bir tezahürüdür

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, TELE 1 TV canlı yayınında yaşadığı saldırıyı anlattı. Atay, saldırıların AKP iktidarının 18 yılda kurduğu sistemin bir tezahürü olduğunu dile getirdi. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, TELE 1 televizyonunda Evren Özalkuş’un sunduğu Habere Doğru programının konuğu oldu. Programa telefonla katılan Atay, Özalkuş’un sorularını yanıtladı.

Atay’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"AKP içerisinde birçok klik iktidar mücadelesi veriyor. Süleyman Soylu da bunlardan birisi. Daha önce Berat Albayrak’la ve AKP içindeki Pelikancılar ile karşı karşıya gelmişti. Soylu bir İçişleri Bakanı gibi değil daha çok bir mafya babası gibi davranıyor."

"Gün gün laçkalaşan ve bir kabile devletine çevirdikleri ülkede Soylu da parti içerisindeki savaşta yer almaya çalışıyor."

"Benim üslubum belli. Benim düşüncem neyse onu söylüyorum. Bu kadar sert ve net cümleleri duymak hoşuna gitmemiş olsa ki bizi tehdit ettiği kadar, sokakta ne yapabileceğini de göstermek istedi."

"Mansur Yavaş’la konuşan genç arkadaşımıza tehditler savuranlar Soylu gibi insanların varlığına güveniyor. Soylu’ya söylediğim de buydu zaten. 18 yılda AKP iktidarı ve Soylu gibi insanlar böyle kişilerin yaratılmasına sebep oldu. Musa Orhan gibileri Soylu’ya güveniyorlar. Soylu gibi insanlar gitmedikçe Musa Orhanlar bitmeyecek."

(AKP’li vekillerden arayanlara ilişkin soruya cevaben) "Sağlık durumumu sormak için Meclis Başkanı sıfatıyla Mustafa Şentop aradı. Meclis Başkanı’nın zaten usulen bağımsız olması gerekir. Ama eğer AKP’li olarak göreceksek yalnızca Şentop aradı."

"Bir AKP’li beni arasa yadırgarım. Çünkü bu olay gece vakti yaşanan tatsız bir olaydan ibaret değil. 18 yıldır Türkiye’de yaşanan bu zaten. Yaşanan olay 18 yılda AKP’nin, Erdoğan’ın ve son yıllarda Soylu’nun kurduğu sistemin tezahürüdür."