Barış Atay, yangın bölgesinden seslendi: 'Bunu Soylu, Pakdemirli, Erdoğan görsün!'

Barış Atay, yangın bölgesinden seslendi: 'Bunu Soylu, Pakdemirli, Erdoğan görsün!'

Bodrum'da afet bölgesini ziyaret eden TİP Milletvekili Barış Atay, Mazı'da herkesin elinden geleni yaptığını ama havadan müdahalenin olmadığını söyledi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ve parti heyeti, yangının devam ettiği Muğla'da afet bölgesini ziyaret etti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ile görüşen heyet, yangınla ilgili güncel durum hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından, Bodrum'un yangından en çok etkilenen bölgelerinden olan Mazı'ya doğru yola çıkan Barış Atay, Mazı yolundan gözlemlerini aktardı. Çektiği videoda ¨İtfaiye ve mikserlerle müdahale edilmeye çalışılıyor. Daha ilerisi yanıyor. Burada durum bu. Yer yer alevler söz konusu¨ diyen Atay, ¨Herkes elinden geleni yapıyor ama havadan müdahale yine yok. Belediye başkanları ısrarla havadan müdahale istiyorlar ama bu çağrıya ne yazık ki çok kulak verildiği söylenemez¨ ifadelerini kullandı.

 

'SOYLU, PAKDEMİRLİ, ERDOĞAN GÖRSÜN'

Daha sonra siteler bölgesine geçen Barış Atay, yangının yerleşim yerlerine sıçradığı bölgeden son durumu aktardı. TİP Genel Başkan Yardımcısı, şunları söyledi:

"Gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Bir tane hava aracı yok, sadece sahil güvenlik aracı var. Arkadaki görevli kadın arkadaşlar hüngür hüngür ağlıyor. Herkes izliyor. Evler yanıyor. Bunu 15 dakika önce burada olan Süleyman Soylu, her gün çıkıp abuk sbubuk konuşan Bekir Pakdemirli, yangını uçakla gökten seyredip, sonra "Krediyle ev satacağız" diyen Erdoğan izlesin. Ne arazöz çıkabiliyor ne başka bir şey:.."