Barış Atay ve Levent Üzümcü ODTÜ Bahar Şenlikleri'ni ziyaret etti

Barış Atay ve Levent Üzümcü ODTÜ Bahar Şenlikleri'ni ziyaret etti

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili ve oyuncu Barış Atay ile oyuncu Levent Üzümcü, kayyum rektör tarafından yasaklanmaya çalışılan ODTÜ Bahar Şenlikleri'ni ziyaret etti.

İleri Haber - Ankara

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili ve oyuncu Barış Atay ile oyuncu Levent Üzümcü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) kayyum rektörü Verşan Kök tarafından engellenmek istenmesine rağmen öğrencilerin direnişi sonucu yapılan ODTÜ 33. Bahar Şenlikleri'ni ziyaret etti.

Atay ve Üzümcü, açılan standları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

ODTÜ'lüler, Levent Üzümcü'nün oyunu öncesi standları ziyaret eden Atay ve Üzümcü'ye dayanışma dileklerini ilettiler.

Üzümcü, "Anlatılan senin hikayendir" oyununu, ODTÜ şenliklerine destek olmak için ücretsiz olarak oynadıktan sonra Barış Atay ile birlikte alandan ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

ODTÜ'nün atanmış rektörü Verşan Kök, maddi ve teknik yetersizlikler olduğunu öne sürerek, Uluslararası Bahar Şenlikleri'nin bu yıl yapılamayacağını duyurmuştu. Birçok sanatçı ise ücretsiz konser vereceklerini duyurarak ODTÜ'lülerin yanında yer almıştı.

ODTÜ Rektörü Kök, yaptığı bir açıklamada şenliklerin iptal edilme gerekçesi olarak, LGBTİ+, HDP, aşırı sol grupların talepleri kabul etmediğini öne sürmüştü.

Öğrenci ve kamuoyunun tepkisi ile sanatçıların ODTÜ’lülerle dayanışma açıklamalarının ardından geri adım atan Kök, öğrencilerin direnişi sonucu tüm talepleri kabul etmek zorunda kaldı.