Barış Atay tek değil: Süleyman Soylu kimleri hedef göstermişti?

Barış Atay tek değil: Süleyman Soylu kimleri hedef göstermişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Barış Atay'a tehdidi tek değil. İleri Haber okuyucuları için Soylu'nun daha önceki hedef gösterme ve tehditlerini hatırlatıyoruz...

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugüne kadar pek çok siyasetçiyi tehdit ettiğine ve hakarete maruz bıraktığına şahit olduk. 

Soylu en son Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ı Twiiter üzerinden hedef gösterdi. Barış Atay daha sonra İstanbul Kadıköy'de 5 kişilik kimliği belirsiz bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Peki Soylu bugüne kadar kimleri tehdit etti?

İleri Haber olarak, okuyucularımıza hatırlatıyoruz:

SOYLU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: UYARIYORUM, ZARAR GÖRECEK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘FETÖ’ suçlamalarına ilişkin yaptığı açıklamada ”Kılıçdaroğlu’nu uyarıyorum; bu defterler açıldığında kendisi zarar görecek” ifadelerini kullanmıştı.

Yandaş Sabah gazetesinden Şebnem Bursalı’nın sorularını yanıtlayan Soylu, "Ben söyleyeceğim sözleri açık açık söyledim. Meclis’te sadece 'FETÖ' ile ilgili değil DHKP-C ile ilgili de CHP’yi uyardım. Orada CHP’nin sağduyu içerisinde olan üyelerini uyardım. Aynısını FETÖ için de söylüyorum" demişti.

'BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Soylu'nun tehdit ve hakaretine maruz kalan bir başka isim de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu.

Soylu, İmamoğlu'nun Avrupa’da Türkiye’yi şikayet ettiğini iddia ederken, "Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" demişti.

'SPONSORLU YAZILAR DÖNEMİ BİTTİ'

Hürriyet yazarı Savaş Özbey'in, “Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu” başlıklı bir yazı kaleme alması üzerine 'sinirlenen' Süleyman Soylu, Özbey'in Özbey, “Olayların hiçbirinde şikayetçi yok. Çünkü insanlar şikâyetçi olmaya ya da basına konuşmaya korkuyor” sözlerine tepki göstermişti.

Süleyman Soylu yine Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bizim bakışımızda, Cudi sağ gözümüz ise Çeşme sol gözümüzdür. Bir takım ricalarla sponsorlu yazılar dönemi bittiğini düşünmüştüm... Yanılmışım..." demişti.

'NAMUS DÜŞMANI'

İçişleri Bakanı Soylu'nun, siyasetçilere ve gazetecilere yönelik tehdit örneklerinden bir başkası da Saygı Öztürk'eydi.

Soylu, gazeteci Saygı Öztürk'ü hazırladığı bir haber nedeniyle 'namussuz', 'namus düşmanı' gibi hakaretlerle tehdit etmişti.

Öztürk'ün Sözcü gazetesinde yayımlanan 'Trabzon böyle bir yükseliş görmedi' başlıklı haberini paylaşan Soylu şunları söylemişti:

"İnsanlık görevimi yapıyorum Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır."

'TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMAYACAĞIM'

Soylu'nun tehdit ettiği bir başka siyasetçi de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan olmuştu.

Pervin Buldan, Soylu'nun kendisini arayarak, "Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım" dediğini söylemişti.

Buldan, "Soylu, Ağrı Doğubeyazıt'ta gerçekleştirilen infazın sorumlusunun partimiz olduğunu iddia etti. 6 milyondan fazla insanın oyunu alan bir partiyi bu tür suçlamalarla karartlamalarına asla izin vermeyeceğiz. Soylu'nun bir partinin Eş Genel Başkanı'nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez. Herkes haddini bilecek, Soylu da haddini bilecek. İçişleri Bakanı bugüne kadar yapması gerekenleri yapmadı, HDP ile uğraştı. Ortada hepimizin kınadığı bir olay var. Gidip suçluları yakalamak yerine partimizle uğraşmaya devam ediyor, tıpkı seçimde olduğu gibi. Bütün bu sözlerini kendisine iade ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

'BACAKLARINI KIRIN'

MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nın açılışnda konuşan Süleyman Soylu, polislere uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırma talimatı verdiğini söylemişti.

Soylu şu ifadeleri kullanmıştı:

"81 ilimizde 7 kez okul çevrelerinde huzur uygulamaları yaptık. Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir.

Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız."

'BİR PKK, BİR SEN ÜZÜLMÜŞSÜN'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazeteci Müyesser Yıldız’ı da hedef almıştı. Soylu Yıldız'a "Bir PKK bir de sen üzülmüşsün" derken, Müyesser Yıldız daha sonra tutuklanmıştı.

Soylu paylaşımında "Çemçe grubunun itlafına bir PKK bir sen üzülmüşsün. Kahramanlarımız bugün o bölgeye yeni sızmayı 10 metrede çatışma ile teröristleri yok ederek engelledi... Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır" demişti.

'30 AĞUSTOS'U CHP GENÇLİK KOLLARINA ANLATIN'

Soylu, adil yargılanma talebi için başlattığı ölüm orucu eyleminde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik için destek mesajı paylaşan CHP Avcılar Gençlik Kolları üyesi Mutlu Yıldırım'ı da hedef göstermişti.

Soylu'nun Twitter'dan yapıtğı paylaşım sonrası Yıldırım'ın evine polis baskını yapılmıştı.

Soylu şunları söylemişti:

"Bize 30 Ağustos dersi verenler 30 Ağustos bizim şerefimizdir.. Gazi Mustafa Kemal ve kahraman arkadaşları, kahraman ecdadımız İstiklal mücadelesini DHKP-C’li terörist hainlerin “şehit” diye anılması için vermediler. 30 Ağustos’u bize değil CHP Gençlik Kollarına anlatın. Yazık!"