Barış Atay: Mücadeleyi ortaklaştırma zamanı 

Barış Atay: Mücadeleyi ortaklaştırma zamanı 

Mersin'de halk buluşmasında konuşan Barış Atay, ortak mücadele vurgusunda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Mersin’de gerçekleşen halk buluşmasında konuştu. Atay, “İnsanların helikopterden atılması gözümüzün önünde cereyan ediyor. Bunlara karşı ortak mücadeleyi büyütmek ve öncelikleri buna göre belirlemek gerekiyor” dedi. 

‘YOKSULLUK EMEKÇİLERİN SORUNUDUR’

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TİP Mersin İl Yöneticisi Bülent Ufuk Ateş, Tarsus'un işçi sınıfı mücadelesinin önemli alanlarından birisi olduğunu vurgulayarak söze başladı. Forumda konuşan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Hatay’dan Adana’ya, Mersin’e ve Antalya’ya kadar ayrımcılığın var olduğunu kaydetti. Söz konusu bölge sakinlerinin kimlik siyasetine koyulmaya çalışıldığını belirten Atay, “Bunu iktidar yapıyor. Çok uzun yıllardır Kürtleri verdikleri mücadele dolayı kriminalize ediyorlar. Diğer kimlikleri de ayrıştırmaya çalışıyorlar. Bütün bu etnik yapıların ortak noktası yoksulluktur. Yoksulluk emekçilerin ortak sorunudur” diye konuştu. 

Hatay’dan Antalya’ya kadar tarım alanlarının yüzde 70’inin yok edildiğine dikkati çeken Atay, bunun bilinçli bir politikadan kaynaklandığını ifade etti.  Atay, “Aidiyetlerimiz, dillerimiz ve inançlarımız farklı olabilir ama verdiğimiz mücadele ortaktır. Tek bir amacımız var oda hayatta kalmaktır. Bu mücadelemizi ortaklaştırmamız lazım. Bunu yapmadığımız zaman etkin sonuçları almak zordur. Mücadeleyi ortaklaştırmamızın en önemli yollarından bir tanesi sadece bölgede yaşayan insanların değil diğer yerlerde yaşanan sorunlarında ortak olduğu ve hepimizi etkilediği gerçeğini kabul etmemiz lazım. Burada kurulan nükleer santral ile Amanos’lardaki, Cudi’deki yangın hepsi aynı sorundur. Cerattepe’deki sorun buradaki ile aynıdır. Bu sorunlar hepimizin ortak sorunudur. Bunu böyle görmek lazım” ifadelerini kullandı. 

‘MÜCADELEYİ ORTAKLAŞTIRMAK GEREKİYOR’

Atay, mücadeleyi büyütmek ve sürdürmek gerektiğini vurgulayarak, yaşanan hak ihlallerine dikkati çekti. Atay, “İnsanların helikopterden atılması gözümüzün önünde cereyan ediyor. Bunlara karşı ortak mücadeleyi büyütmek ve öncelikleri buna göre belirlemek gerekir” diye seslendi. 

Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütü’nün düzenlediği halk buluşmasına TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Mersin İl Örgütü yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.