Barış Atay: Kaz Dağları’na bir ses, bir nefes olmak zorundayız

Barış Atay: Kaz Dağları’na bir ses, bir nefes olmak zorundayız

Kaz Dağları’nda 300 bin ağacın kesildiği maden arama çalışmalarına karşı tepkiler artarak devam ediyor. TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, yayınladığı video ile Kaz Dağları'na sahip çıkma çağrısı yaptı.

İleri Haber

Kaz Dağları’nda 300 bin ağacın kesildiği maden arama çalışmalarına karşı tepkiler artarak devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay, Kaz Dağları’ndaki maden arama çalışmaları sırasında yapılan ağaç katliamına karşı, doğa ve yaşam savunucuları tarafından 10 günü aşkın süredir devam eden ve günden güne büyüyen “Su ve Vicdan Nöbeti”ne destek çağrısı yaptı.

‘BU İLK DOĞA KATLİAMI DEĞİL’

Kaz Dağları katliamında bu ülkenin bütün değerlerine düşman, yok etmeye neredeyse ant içmiş bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Atay, “17 yıldır gördüğümüz ilk doğa katliamı bu değil. Özellikle son zamanlarda Uzun Göl, Salda Gölü, Hasankeyf’le şahit olduğumuz sürecin bir benzeri yaşanıyor.” dedi.

‘SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Şu ana kadar 195 bin, dağın arka tarafı dahil edildiğinde ise 300 bin ağacın katledildiğini dile getiren Atay sözlerine şöyle devam etti:

 “Bugün ortaya çıkan irade bu katliama izin verilmeyeceğine, buna bir dur deneceğine işaret. Herkes bu konuda çok duyarlı ve özellikle ülkenin bütün yer üstü ve yer altı kaynaklarını yabancı şirketlere peşkeş çekmek için can atan bu hükümete, bu iktidara karşı bir dur demek için ortaya çıkan iradenin büyüyeceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar yan yana omuz omuza mücadele edeceğiz. Kaz Dağları hepimizin! Kaz Dağları’na bir ses, bir nefes olmak zorundayız. Yoksa ileride yaşayacağımız, çocuklarımızın yaşayacağı, bu ülkenin sahip olacağı hiçbir değerimiz kalmayacak.”