Barış Atay: Halkbank'ın adı geçince yerine getirmedikleri istek kalmıyor

Barış Atay: Halkbank'ın adı geçince yerine getirmedikleri istek kalmıyor

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Türkiye ve ABD arasında gerçekleşen görüşmeler sonrası alınan ateşkes kararını Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi.

İleri Haber 

Erdoğan başkanlığındaki Türkiye heyeti ve ABD Başkan Yardımcısı Pence başkanlığındakı ABD heyeti arasında Saray'da yapılan yaklaşık 5 saat süren görüşmelerde ateşkes üzerinde anlaşıldı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye'nin YPG’nin bölgeden çıkması için operasyona 120 saatliğine ara vereceği ve YPG’liler çekilince de operasyonun tamamen duracağı açıklandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, görüşmenin sonuçlarını Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi.

Atay yaptığı paylaşımda, Bu Halkbank üzerinden yaptıkları ne boyuttaysa artık, adı geçince yerine getirmedikleri istek kalmıyor” ifadelerini kullandı.

 

Atay'ın bu ifadeleri, ABD’de iddianamesi hazırlanan ikinci Halkbank davasıyla ilgili Gazeteci Cüneyt Özdemir'in söylediklerini hatırlattı.

Özdemir, ''Bu davanın sanık koltuğuna bence Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı oturtacaklar'' demiş ve davanın tanığının da Reza Zarrab olabileceğini söylemişti.