Barış Atay, Çorlu Tren Katliamı Aileleri'ne yönelik polis saldırısını Meclis'e taşıdı

Barış Atay, Çorlu Tren Katliamı Aileleri'ne yönelik polis saldırısını Meclis'e taşıdı

Genel Kurul'da söz alan Atay "Sadece şunu düşünün: ‘Torunumu aldınız, oğluma dokunmayın.’ diye araya girmeye çalışan yaşlı bir insanın çabasını düşünün ve baygınlık geçirdiğini düşünün" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Çorlu tren katliamı ailelerinin Anayasa Mahkemesi (AYM) önündeki basın açıklamasına yönelik polis saldırısını Meclis Genel Kurulu'na taşıdı.

Kurulda söz alan Atay, olayla ilgili oradaki vekillerden biri olarak Genel Kurulu bilgilendirmek istediğini belirtti. Atay, şunları söyledi:

“Aslında çok basit bir talep vardı: Anayasa Mahkemesine yargı yolunun açılması için bir basın açıklaması ve aileler hep birlikte oraya geldiler. Oradaki kolluk kuvvetlerinin amirleri, karşı kaldırımda yapmamak üzerine büyük bir direnç gösterdi; aileler de doğal olarak, bu ülkenin yurttaşları oldukları için istediği kaldırımda basın açıklaması yapabileceklerinden, mahkeme binasının kapısı önünde yapmak istediler. Daha sonra Güvenlik Şube Amiri olduğunu öğrendiğimiz şahsın gelmesiyle olaylar tırmandı, bayağı bir sert müdahaleye girişildi, bu sırada Oğuz Arda Sel’in dedesi baygınlık geçirdi.

Sadece şunu düşünün: ‘Torunumu aldınız, oğluma dokunmayın.’ diye araya girmeye çalışan yaşlı bir insanın çabasını düşünün ve baygınlık geçirdiğini düşünün.”