Barış Atay: Bu düzende bizim hesap sormamız suç, Sevda Noyan, Sedat Peker gibilerin ölüm tehditleri değil

Barış Atay: Bu düzende bizim hesap sormamız suç, Sevda Noyan, Sedat Peker gibilerin ölüm tehditleri değil

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Karantina Tv'de gazeteci Recai Aksu’nun programında iktidar karşıtlarını ölümle tehdit eden Sevda Noyan’a yanıt verdi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Karantina Tv'de gazeteci Recai Aksu ile Önce İnsan programına konuk oldu. Youtube üzerinden yayınlanan programa katılan Barış Atay, Aksu’nun sorularını yanıtladı.

Yandaş Ülke Tv’de Esra Elönü'nün programına katılan Sevda Noyan’ın, programda muhalifleri ve oturduğu sitedeki komşularını tehdit etmesi üzerine konuşan Atay, geçmişte kendisinin de Noyan tarafından Twitter üzerinden tehdit edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘HESAP VERECEKSİNİZ DEMEK SUÇ, KANINIZLA DUŞ ALACAĞIZ DEMEK SUÇ DEĞİL’

Noyan’ın tehdit mesajını yeni gördüğünü ifade eden Atay şunları söyledi:

“Benim Meclis’te yaptığım bir konuşmadan referans alarak ona karşı olarak göndermiş. İktidarın politikalarının halkta yarattığı kutuplaşma ve biriktirdiği enerjinin iktidar açısından zorlu bir sürecin başlangıcı olabileceğine dair bir konuşma yapmıştım. Hâlâ da konuşmamın arkasındayım.

Fakat iktidarın ve yandaşlarının herkesi, 2016’nın 15 Temmuz’unda darbeye girişen aslında kendi yol arkadaşları olan insanlarla aynı kefeye koyması tabii ki bir hedef saptırma meselesi. Benim ya da mücadele arkadaşlarımın darbeyi yapan ekiple bir ilişkimiz olmadığını onlar da biliyor. Ama böylesi onlar için çok daha konforlu. Hayali düşman yaratmak iktidarın en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi. Fakat ne komiktir ki Sevda Noyan denen hanımefendinin ve Engin Noyan’ın cemaatle olan çok yakın ilişkileri bilinmiyor değil.

‘Halka çektirdiklerinizin hesabını vereceksiniz’ deyince tehdit kabul ediliyor, zamanında Sedat Peker denen adamın ‘Kanlarınızla duş alacağız’ demesi ya da komşularını bile fişlediğini açık açık söyleyip öldürme tehditlerine karşı bir şey yapılmıyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yandaş Ülke TV kanalında Esra Elönü'nün Arafta Sorular programına katılan Sevda Noyan bir ölüm listesi hazırladığını ve ailesinin en az 50 kişiyi öldürmeye hazır olduğunu söylemişti.

Noyan şunları söylemişti:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır"

Sevda Noyan 20 Kasım 2019 tarihinde Barış Atay'ın Gezi Direnişi'ne ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasını alıntılayarak "Gezi'de sessiz kalanları mumla ararsınız" yazdığı ortaya çıkmıştı.

Noyan'ın Gezi Parkı Direnişi üzerinden TİP Milletvekili Barış Atay'ı tehdit ettiği mesajı şöyle: "SİZLERDE GEZİ DE SESSİZ KALANLARI MUMLA ARARSINIZ BUNU İYİ BİLİN. ZATEN 15 TEMMUZUN ÖFKESİ HALA BURNUMUZDA YAZIK OLUR HEPİNİZE !!!"

[ih2]