Barış Akademisyenleri'nden Boğaziçi öğrencilerine destek

Barış Akademisyenleri'nden Boğaziçi öğrencilerine destek

Barış Akademisyenleri, İstanbul Adliyesinde görülen duruşmalar öncesi yaptıkları açıklamada Boğaziçi öğrencilerine destek mesajı gönderdi.

İleri Haber

Çatışmalı ortamın ve hak ihlallerinin durması talebiyle ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza atan Boğaziçi Üniversitesi'nden 2 akademisyenin davası bugün İstanbul Çağlayan'daki İstanbul 14 . Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmalar öncesi adliye önünde açıklama yapan akademisyenler ve öğrenciler, polis baskınlarıyla gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek mesajı gönderdi.

Açıklamada, "22-26 Mart arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde 11 öğrenci gözaltına alındı. 22 Mart'ta yine Boğaziçi'nde gözaltına alınan ve sonra bırakılan 7 öğrenci ise gözaltında darp edildi ve tacize uğradı. İfade özgürlüğü anayasal haktır. Barış talep etmek suç değildir, olamaz. Eğitim hakkı anayasal güvence altındadır, hiçbir şekilde ihlal edilemez. Tutuklu olan hocalarımız Onur Hamzaoğlu ve Serdar Başçetin ve gözaltındaki 11 öğrencimiz derhal serbest bırakılmalıdır" denildi.

Açıklamanın ardından görülen davalarda, derhal beraat ve dosya birleştirme talepleri reddedildi. Duruşmalar, 19 Haziran'a ertelendi.