Barış Akademisyeni'nin makalesi üniversite yayınından kaldırıldı

Barış Akademisyeni'nin makalesi üniversite yayınından kaldırıldı

Köksal makalesinin yayından çıkarılmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Bilimsel üretim ortamının özerkliği, özgürlüğü açıkça ortadadır" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

"Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza attığı için KHK ile Kocaeli Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilen Doç.Dr. Gül Köksal'ın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yayını olan "Kültürel Miras Yönetimi" isimli kitaptaki makalesinin yeni basımda yer almayacağı bildirildi.

Köksal'a konuyla ilgili açık bir gerekçe ya da bir bildirim sunulmazken, aracı kullanılarak telefon vasıtasıyla haber verildi.

'BİAT ETMEYENLERİN BAŞINA BUNLAR GELEBİLİR'

Konuya ilişkin konuşan Köksal, bu durumun başka akademisyenlerin de başına geldiği belirtti. Köksal, "Anlaşılan o ki sisteme/iktidara biat etmeyen herkesin başına böyle şeyler bir gün gelebilir. Bilimsel üretim ortamının özerkliği, özgürlüğü açıkça ortadadır." dedi.

'KENDİ KANALLARIMIZDAN PAYLAŞIMA AÇACAĞIZ'

"Biz de o zaman üretimlerimizi kendi kanallarımızdan paylaşıma açacağız" diyen Köksal, kitabın yeni basımında yer almayan makalesini internet ortamında paylaştı.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız.

'BU SUÇA ORTAK OLMAYACAĞIZ'

2016’da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar döneminde çatışmalı ortamın durması talebiyle Barış İçin Akademisyenler adıyla binlerce akademisyen “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atmış, AKP barış çağrısı yapan akademisyenlerin evlerini basarak gözaltına aldırmış ve eğitim kurumlarındaki görevlerinden ihraç ettirmişti.

DAHA FAZLA