Barış Akademisyeni'ne 'şehit ailesini ziyaret' cezası

Barış Akademisyeni'ne 'şehit ailesini ziyaret' cezası

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Gülsün Güvenli'nin yargılandığı mahkeme, öldürülen komiser Ahmet Çamur'un eşi Gökçen Çamur ve ailesine 'başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulunma' cezası verdi

‘Barış İçin Akademisyenler’ bildirisine imza attığı için yargılanan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Gülsün Güvenli’ye öldürülen komiser Ahmet Çamur’un eşi Gökçen Çamur ve ailesine ‘başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulunma’ cezası verildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘Terör örgütü propagandası yapma’ suçlamasıyla yargılanan Güvenli hakkında bugünkü dördüncü duruşmada karar verildi. Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre, 1 yıl 3 ay hapse mahkum edildi ancak mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Güvenli’nin 15 Ağustos 2015 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde öldürülen komiser Ahmet Çamur’un eşine başsağlığı ve taziye ziyaretinde bulunmasına hükmetti. Güvenli karara 7 gün içerisinde itiraz edebilecek.

Diken’den Kemal Göktaş’ın haberine göre kararı duyan Güvenli, “Onur duyarım. Ben bütün ölümlere karşıyım bildiriyi de bu amaçla imzaladım” dedi ancak bu sözleri zapta geçmedi.