Barış Akademisyeni Prof. Hamzaoğlu: Başımıza geleceklerden Erdoğan sorumludur!

Barış Akademisyeni Prof. Hamzaoğlu: Başımıza geleceklerden Erdoğan sorumludur!

AKP’li Kavcıoğlu’nun Meclis’te barış imzacılarını hedef göstermesine tepki gösteren Prof. Dr. Hamzaoğlu, “Bundan sonra başımıza geleceklerden kendisi ve partisinin genel başkanı sorumludur” dedi. Hamzaoğlu, sözlerinin savcılara bir suç duyurusu çağrısı olduğunu belirtti.

Meryem Yıldırım /  [email protected]

Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılan operasyonların ve sokağa çıkma yasağı uygulamalarının durdurulması için 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı barış bildirisini imzalayan ‘Barış İçin Akademisyenler’ bir kez daha AKP’nin hedefinde.

AKP hükümetinin savaş politikalarına karşı çatışmalı ortamın durması için barış çağrısı yapan, bu gerekçeyle görevlerinden ihraç edilen, gözaltına alınan, tutuklanan, davalarla mahkeme kapılarında sürülen akademisyen ve gazeteciler, bu kez de AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu tarafından hedef gösterildi. Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan AKP’li Kavcıoğlu, barış çağrısını kastederek, “Bu bildiriye imza atan hiçbir akademisyene, siyasetçiye, gazeteciye hiçbir ülkede yaşama hakkı bile vermezler, bırak hapishaneyi yaşama hakkı vermezler” ifadelerini kullandı.

AKP’li vekilin skandal sözlerini İleri Haber’e değerlendiren Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Kavcıoğlu’nun suç işlediğini belirterek, savcılara seslendi.

‘BUNDAN SONRA BAŞIMIZA GELECEKLERDEN SORUMLULAR’

Barış İçin Akademisyenler bildirisini imzaladığı gerekçesiyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Hamzaoğlu, “Bundan sonra başımıza gelecek en ufak kötülüğün sorumlusu kendisi ve partisinin başkanıdır” dedi.

‘TBMM BAŞKANI DA DAHİL’

“Bu sözlerin sahibi, katliamcı zihniyetin temsilcisi ve sürdürücüsü olduğunun kamuoyuna duyurusunu yapmış” diyen Prof. Dr. Hamzaoğlu, şöyle devam etti: “Bundan sonra, barış imzalılarından herhangi birine en küçük bir kötülüğün sorumlusu, kendisi ve partisinin genel başkanı olacaktır. Bu ikiliye açıklamayı yaptığı TBMM’nin başkanını da eklememiz gerekir.”

‘BU BİR GÖREV’

AKP’li Kavcıoğlu’nun sözlerinin nefret suçları kapsamında olduğunu belirten Prof. Dr. Hamzaoğlu, “Bununla birlikte, yaptığı, verilen görevi yerine getirmek, barış imzacılarını hedef göstermektir” ifadeleriyle iktidar partisi vekilinin skandal sözlerine dikkat çekti.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM’

Barış Akademisyenleri’ni, bildiriyi imzalayan gazeteci ve aydınları hedef gösteren açıklamanın “AKP yönetiminin düşüncelerinin dışa vurumu” olduğunun altını çizen Hamzaoğlu, şöyle devam etti: “Çünkü bu talihsiz açıklamayı yaptığı ortam, partisini temsil ettiği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’dur. Burası, kişisel görüşlerin açıklandığı herhangi bir yer değildir.”

Hamzaoğlu, “Aracılığınızla cumhuriyet başsavcılarına suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

ÇETE LİDERİ DE ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ

Daha önce de, AKP'ye yakınlığı ve Erdoğan sevgisiyle bilinen organize suç örgütü lideri Sedat Peker akademisyenlerin "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı metni kamuoyuna duyurması sonrası "Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" ifadeleriyle akademisyenleri ve barış savunucularını tehdit etmişti. Peker, 1 Kasım seçimleri için AKP'ye destek çağrısı yapmıştı.