Baraj çöktü: Yüzlerce kişi kayıp

Baraj çöktü: Yüzlerce kişi kayıp

Barajın çökmesiyle 5 milyar litre su boşaldı, yüzlerce kişi kayboldu.

İleri Haber

Laos'ta inşaa halindeki bir hidroelektrik barajının çökmesiyle oluşan felaketin ardından 6 köyde meydana gelen selde yüzlerce kişi kaybolurken, ölü sayısının henüz tespit edilemediği belirtildi.

5 MİLYAR LİTRE SU BOŞALDI: YÜZLERCE KİŞİ KAYIP

Kaza dün gece Tayland'a komşu küçük bir ülke olan Laos'un Attapeu bölgesindeki bir barajda meydana geldi. Laos Haber Ajansı, çöken barajın 5 milyar litre su tuttuğunu, çökmeyle beraber 6 köyü sel bastığını ve yüzlerce insanın kayıp olduğunu bildirdi. Ajans, ölü sayısının henüz tespit edilemediğini belirtti.

6600'DEN FAZLA KİŞİ EVSİZ KALDI

Ajansın haberinde "Felaket ölümlere yol açarken, yüzlerce kişinin de kaybolmasına yol açtı" denildi. Ayrıca 6.600'den fazla kişinin evsiz kaldığı kaydedildi.

ABC Laos'un haberine göre ise, yetkililer su seviyesinin yükselmesi sebebiyle San Sai bölgesindeki insanları tahliye etmek üzere bölgeye botlar getirdiler.

2019'A KADAR ÇALIŞMAYA BAŞLAMASI BEKLENİYORDU

KPL ajansı, 410 megawattlık barajın devlete ait Laotian şirketi ve diğer birkaç şirket arasındaki ortak girişim olan Xe-Pian Xe-Namnoy Power Company tarafından inşa edildiğini söyledi. Barajın inşaatı, fizibilite çalışmasının tamamlanmasından beş yıl sonra, 2013 yılında başladı.

Xe-Pian Xe-Namnoy Power Company web sitesinde yer alan bilgiye göre, barajın 2019 yılına kadar çalışmaya başlaması ve yılda yaklaşık 1.879 gigawatt saatlik elektrik üretmesi bekleniyordu. Üretilen elektriğin yüzde 90'ının komşu ülke Tayland'a, yüzde 10'unun ise Laos'a satılacağı söyleniyor.