Banka ve Finans Emekçileri Dayanışması’ndan TEB Çağrı Merkezi çalışanlarına destek

Banka ve Finans Emekçileri Dayanışması’ndan TEB Çağrı Merkezi çalışanlarına destek

Koronavirüs salgını ile emekçiler üzerindeki baskı ve hak ihlallerine her gün bir yenisi ekleniyor. Banka ve Finans Emekçileri Dayanışması, haftalık izin hakları gasp edilen ve sürekli satış baskısına maruz kalan TEB Çağrı Merkezi işçilerine destek açıklaması yaptı.

İleri Haber

Banka ve Finans Emekçileri Dayanışması, Türk Ekomoni Bankası’nın (TEB) çağrı merkezinde çalışan işçilerin yoğun iş yükü ve baskı altında sürdürdükleri çalışma sürecinde hak gasplarına uğradıklarını belirterek bir destek açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Pandemi bahane edilerek, emekçilerin yıllarca süren mücadeleleri sonucu, kazanılmış haklarına sürekli saldırılar gerçekleşiyor. Emekçilerin insanca yaşayabilecekleri ücret ve diğer haklarına yönelik gasplar hızını artırarak devam ediyor.
Bu gasplardan bir yenisi TEB’de yaşanıyor. TEB Çağrı Merkezi Çalışanlarının yoğun iş yükü ve baskı altında çalışmalarına rağmen şimdi de haftalık izinleri gasp ediliyor. TEB bünyesinde çalışan yüzlerce çağrı merkezi çalışanı, haftalık izin günlerinde çalışmaları, fazla mesai ve satış baskısına maruz bırakılıyor.
TEB Çağrı Merkezi Çalışanlarına gün içinde son dakika olarak bildirilen fazla mesai ve haftalık izin iptallerinin HAK GASPI olduğu açıktır. Bu zamana kadar emekçilere yönelik gaspların ‘geçici’ olarak başladığını, sonrasında ise ‘devamlı’ uygulandığını defalarca kez gördük. Karşı çıktığımızda ya ‘dişimizi sıkmamızı’ istiyorlar ya da kapıyı gösteriyorlar.
Bankaların karlarını sürekli olarak artırdıkları, hatta yüksek kar açıklamak için yarıştıkları pandemi döneminde bile, banka emekçilerine yönelik işten çıkarma, mevcut kazanılmış haklara saldırılar genelleşmiş durumdadır.
Banka sektörü emekçileri olarak sürekli olarak onlarca dayatma ve baskıyla karşı karşıya bırakılıyoruz. Banka emekçilerinin bir hayatı, özel yaşamı, planları ve ötesinde insan olduklarını bile gözetmeyen bu uygulamaları kabul etmiyoruz.

TEB Çağrı Merkezi Çalışanlarının yanında ve dayanışma içerisinde olduğumuzu, her türlü desteğe açık olduğumuzu duyururuz