Banka müdürü 'ucuz döviz' vaadiyle birçok kişiyi dolandırdı

Banka müdürü 'ucuz döviz' vaadiyle birçok kişiyi dolandırdı

Banka müdürü, geçtiğimiz günlerde Halkbank'ta patlayan döviz skandalını kullanarak birçok kişiyi dolandırdı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde A.İ. isimli banka müdürü, 'ucuz dolar' vaadiyle hem çalıştığı banka şubesini hem de birçok kişiyi 2,2 milyon dolar, 1,5 milyon euro ve 1,5 milyon lira dolandırarak kayıplara karıştı. A.İ.'nin İstanbul'da yakalanan kardeşi H.İ. (34) Alanya'ya getirildi. H.İ., emniyetteki işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KENDİSİ DE TUTUKLANDI

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada A.İ.’nin İzmir’de yakalandığı duyuruldu. Başsavcı Yasin Emre imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘Zimmet ve görevi kötüye kullanma suçları’ kapsamında yürütülmekte olan soruşturmada, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün başarılı çalışmaları ile A.İ. az önce İzmir’de yakalanmıştır, soruşturma kapsamında şüphelinin kardeşi olan bir kişi tutuklanmış, şüphelinin de amcası bugün yakalanmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Halkbank'ın internet sitesinde dolar 3,72, euro ise 4,32 lira olarak neredeyse yarı fiyatlı gösterilmişti. Bunun ardından siteye bir süre erişim sağlanamazken, müşteri hizmetlerine de kısa süre ulaşılamadı. 

Halkbank konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sorunun Dış kaynaklı, 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata" olduğu öne sürüldü.

DAHA FAZLA