Bangladeş’te yanan fabrikanın sahibi, 52 işçiyi öldürmekten tutuklandı

Bangladeş’te yanan fabrikanın sahibi, 52 işçiyi öldürmekten tutuklandı

Güvenlik kurallarının ihlal edildiği iddia edilen fabrika yangını ile ilgili 7 kişi gözaltına alınırken, fabrika sahibi 52 kişiyi öldürmekle suçlanıyor.

Bangladeş’te çocukların da çalıştığı ve 52 işçinin yaşamını yitirdiği fabrikanın sahibi tutuklandı. Diğer yandan, fabrikada çocukların çalıştırılması ile ilgili ayrı bir dosya da açıldı. Fabrika sahibinin 4 oğlu ise gözaltına alınan 8 kişi arasında.

El Cezire’de yer alan habere göre, başkent Dakka'nın 25km doğusundaki bir sanayi kasabası olan Rupganj'daki Hashem Yiyecek ve İçecek fabrikasında yangından etkilenen 49 işçinin cansız bedeni çıkarıldı. 3 işçi ise binadan atlayarak yaşamını yitirdi.

Fabrikanın bulunduğu Narayanganj bölgesi polis şefi Jayedul Alam, yangın sırasında girişin kilitli olduğunu ve fabrikanın birçok yangın ve güvenlik düzenlemesini ihlal ettiğini belirterek, “Bu kasıtlı bir cinayet” dedi. 

Yangına dair açıklama yapan itfaiye sözcüsü ise yanıcı kimyasallar ve plastiklerin de depolandığı binanın ana merdiven çıkış kapısının asma kilitle kapatıldığını söyledi.