Balıkesir'de yanan otobüsün şoförleri tutuklandı

Balıkesir'de yanan otobüsün şoförleri tutuklandı

Balıkesir'de çıkan yangınla 2'si çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği Kamil Koç firmasına ait olan otobüsün şoförleri adliyeye sevk edildi. Şoförler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Balıkesir'in Gökçeyazı kırsalında çıkan yangınla 2'si çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı Kamil Koç firmasına ait olan otobüsün şoförleri İvrindi Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki işlemlerin ardından sonra araç sürücüleri N.D. (48) ve ikinci şoför H.H. (41) tutuklandı.

Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde, Kamil Koç firmasına ait 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde çıkan yangının ardından araç sürücüleri N.D ve H.H. gözaltına alınmıştı.

5 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı facianın ardından yanan otobüsün göz altına alınan şoförleri N.D ve H. H İvrindi Adliyesine çıkartıldı. Araç sürücüsü N.D. (48) ve ikinci şoför H.H (41); çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

VALİ'DEN AÇıKLAMA

Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisine gelen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, beraberindekilerle inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

"Yolcularımızdan ne yazık ki 5 tanesi hayatını kaybetti. İlk verdiğimiz bilgilerde 3 yetişkin 2 çocuk şeklinde vermiştik ama son durum 4 yetişkin 1 çocuk şeklinde, 15 yolcu 3 farklı hastaneye kaldırılmıştı, bunlardan 4'ü taburcu oldu. Hastanelerde 11 tane yolcu var, 1'i ağır o da Atatürk Şehir Hastanesinde. Yangına neyin neden olduğu henüz netleşmedi, itfaiye raporu henüz oluşmadı, teknik değerlendirmeler yapılıyor. Zaten bu bir kaza değil yangın, otobüsün içinden başlayan bir yangın. Yaralılarımıza şifa diliyorum."