Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti.

AKP'de istifası beklenen belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Kongre Merkezi'nde istifa kararını açıkladı. 

Uğur hem AKP'den, hem de büyükşehir belediye başkanlığı görevinden istifa etti. Ahmet Edip Uğur'un diğer belediye başkanlarından farklı olarak AKP'den de istifa etti. Uğur istifa konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kalkmıştır. Külli iradeye teslim olarak cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. Vicdan rahatlığı ile bu kararı almış buluyorum. Hepinize, bütün hemşehrilerime, uzun mesai yıllarımda bana destek olan aileme teşekkür ediyorum."