Balıkçı sahile vuran göçmenlerin cansız bedenlerini kendisi defnetti

Balıkçı sahile vuran göçmenlerin cansız bedenlerini kendisi defnetti

Bir balıkçı, sahile vuran 300'den fazla göçmenin cansız bedenini geçici bir mezarlıkta kendi çabalarıyla defnetti.

Video: Deutsche Welle Türkçe

İleri Haber

Ne bir isim, ne bir kimlik, ne de bir mezartaşı...

Tunuslu bir balıkçı, sahile vuran göçmenlerin cansız bedenini, kendi çabalarıyla geçici bir mezarlıkta defnediyor.

300 kişinin cansız bedenini defneden balıkçı Şemseddin Marzug, kabul merkezleri değil, insanlara onlardan çalınan zenginliklerinin geri verilmesini istiyor.

Her sene onlarca mültecinin cansız bedeninin kıyıya vurduğu Tunus, işsizlik siyasi istikrarsızlık ve sorunlarla boğuşuyor. Avrupa ülkelerinin Akdeniz’deki mülteci akınına karşı ‘bekçilik’ yapmasını istediği Tunus’ta da kendi sorunlarıyla boğuşan gençler ülkeden ayrılmak istiyor. Geleceklerine dair umutlarını yitiren gençler “Yaşayan bir ölü” olduklarını dile getiriyor.

TUNUS TARİHİNDEKİ ‘EN FECİ’ GÖÇ OLAYINI HAZİRAN’DA YAŞAMIŞTI

Haziran’da yine 73 göçmenin hayatını kaybetmesinden sonra eyleme geçen Tunus Ekonomik ve Sosyal Haklar Forumu Başkanı Mesud Ramazani, mevcut hükümeti ve 2011 yılındaki ‘devrimden sonra gelen’ hükümetleri eleştirerek, işsiz veya çalışan tüm gençlerin Tunus'un geleceğine ilişkin umudunu yitirdiğini ve bu tehlikeli yolculuğa atıldığını söylemişti.

3 BİN GENÇ KAYIP

Tunuslu gençlerin hayatını hiçe sayan insan kaçakçılarını lanetlediğini dile getiren Ramazani, Tunus'un güneyinde Haziran ayında yaşanan tekne faciasını Tunus'taki yasa dışı göç tarihinin en feci olayı şeklinde nitelemişti.

Ramazani, ülkede 2011 yılından bugüne yasa dışı göç için Akdeniz'de yaklaşık 3 bin Tunuslu gencin kayıp olduğunu ve akıbetlerinin bilinmediğini söylemişti.