Bakırköy'deki sosyal tesis hakkında yıkım kararı çıktı

Bakırköy'deki sosyal tesis hakkında yıkım kararı çıktı

Bakırköy Belediyesi, 1989 yılında açılan Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri hakkında kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı.

Bakırköy Belediyesi tarafından 1989 yılında İstanbul Ataköy 3-4-11. Kısım’da  inşa edilen Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri hakkında yıkım kararı çıktı. Tesiste kiracı konumundaki Bakırköy Spor Vakfı, işletmesi için alt kiracı olarak Varanlar Turizm İnş. Ve Sosyal Tesis İşletmeciliği A.Ş. ile anlaşmıştı.

TAHLİYE KARARI ALINDI

Ancak, bir süreden beri tesisin boşaltılması için belediye ile işletmeci arasında kriz yaşanıyordu. Belediye, işletmecinin tahliyesi için karar aldı. Şirket ise bu karara karşı İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde dava açtı ve kararı iptal ettirdi.

MAHKEME İPTAL ETTİ

Tahliye işlemi yapılamayınca belediye bu kez, işyeri çalışma ruhsatını iptal etti. Ancak bu iptal kararı da İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce bozuldu. Uygulanan mühür işlemi kaldırıldı.

CUMA GÜNÜ YIKIM KARARI ÇIKTI

Tahliye işlemi ve ruhsat iptali kararlarının ardından Bakırköy Belediyesi'nin 3 Kasım’da aldığı Encümen Kararı’nda tesis için yıkım kararı çıktı. Söz konusu karar ilgili birimlere gönderildi.

'YIKIM BU GECE YARISI YAPILACAK'

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin aktardığına göre; tesisi alt kiracı olarak işleten Varanlar Turizm A.Ş.'nin avukatı Şevket Çelik, Bakırköy Belediyesi'nin pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 03.00'te yıkım yapacağını açıkladı, "Bu işlem mahkeme kararına rağmen yapılırsa hukuk çiğnenmiş olacaktır" diyerek tepki gösterdi.

DAHA FAZLA