Bakırköy Kent Savunması'ndan imza kampanyası: Yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz!

Bakırköy Kent Savunması'ndan imza kampanyası: Yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz!

Bakırköy Kent Savunması, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için imar planı değişikliğine karşı imza kampanyası başlattı. 

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin arazisine ilişkin yapılan imar değişikliğinin iptal edilmesi talebiyle, Bakırköy Kent Savunması tarafından imza kampanyası başlatıldı. 

Konuya ilişkin başlatılan imza kampanyası kapsamında yapılan açıklamada, "Bakırköy’ün simgesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastane arazisi için imar plan değişikliğine gidildi ve 1.000.000 metrekarenin üzerinde yeni yapılaşma ile E5 bağlantılı açılan 22 metre genişlikte yollar ile yoğun taşıt trafiğine davetiye çıkarıldı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 1927 yılından beri yaklaşık 90 yıldır hizmet vermektedir. Bu alan Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tescilli yapıların olduğu tarihi değeri yüksek bir alandır. Bahçesinde 17.000 ağaç bulunmakta ve oluşturduğu orman dokusu hastalar, bölge ve çevre halkı tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

Kamusal ve yeşil alanların betona gömülmesine karşı çıktıklarını belirten yurttaşlar, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bugünden itibaren Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 17.00-19.00 arasında ve Cumartesi saat 14.00-16.00 arasında imza toplayacak. Bunun yanı sıra internet üzerinden de imza kampanyası başlatıldı. 

DAHA FAZLA