Bakırköy halkının ‘semt pazarı’ için yapmak istediği foruma polis engeli

Bakırköy halkının ‘semt pazarı’ için yapmak istediği foruma polis engeli

Bakırköy’de yıllardır Karabal Caddesi üzerinde açılan semt pazarının kaldırılmasına karşı bir araya gelen yurttaşlar polisin engeliyle karşılaştı. Marketlere mahkum olmak istemeyen Bakırköylüler, temiz ve taze meyve sebze almak için en uygun yerin kaldırılan semt pazarı olduğunu dile getiriyor.

İleri Haber

İstanbul Bakırköy’de yıllardır Karabal Caddesi’nde kurulan Zuhuratbaba Pazarı’nın kaldırılmasına tepki gösteren yurttaşlar, pazarın yeniden kurulması için forum düzenlemek istedi ancak polisin engeli ile karşı karşıya kaldı. Evlerine yakın olan pazardan taze sebze ve meyve almak isteyen yurttaşlar, Bakırköy Belediyesi’nden konuyla ilgili adım atmasını bekliyor.

‘BELEDİYENİN AMACINI ANLAYAMIYORUZ’

Konuyla ilgili İleri Haber’e konuşan pazar emekçisi Seyfettin Ağaoğlu, aylardır koronavirüs salgını sebebiyle kapalı tutulan pazarın tümüyle kaldırılmak istendiğini öğrendiklerini dile getirdi. Ağaoğlu, yurttaşların desteğiyle pazarı bir süre açık tutmaya çalıştıklarını belirterek, “Belediyenin amacını anlayamıyoruz. Komisyon kararıyla pazarımızı iptal etti. Gerekçe olarak da Karabal Caddesi’nin afet yolu ilan edilmesi gösterildi. Ancak burada bulunan hastaneye ait giriş çıkışlar pazar kurulu olduğu zamanda da müsait. Bu yüzden bu gerekçeye kendilerinin de inandığını düşünmüyoruz. Hem yurttaşlar hem de esnaf olarak burada mücadelemizi sürdüreceğiz ve sonuna kadar ekmeğimizin peşinde olacağız” dedi.

‘MARKETLERDEN TAZE SEBZE MEYVE ALAMIYORUZ’

Bakırköy sakinlerinden Nurdan Yalımöz ise yıllardır oturduğu semtteki pazarın kaldırılmasının yurttaşları ve özellikle yaşlıları mağdur ettiğini dile getirerek, “Pazarımızdan meyve ve sebzelerimizi taze ve uygun fiyata alıyoruz. Pazarcılarımızdan da memnunuz. Marketler de istediğimiz ürünü istediğimiz uygunlukta bulamıyoruz. Mağduruz, pazarımızı geri istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakırköy Dayanışma Ağı Üyesi Şeyda Ataş da polis engeline ilişkin bir açıklama yaparak, tüm engellemelere karşın mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Yurttaşlar, alkışlarla tepkilerini göstererek alandan ayrıldı.

DAHA FAZLA