Bakırköy halkının 'pazar' mücadelesi sürüyor

Bakırköy halkının 'pazar' mücadelesi sürüyor

Bakırköy Dayanışma Ağı, Bakırköy Belediyesi tarafından "halk istemiyor" denilerek kaldırılan Zuhuratbaba halk pazarı için belediye önünde eylem yaptı.

Bakırköy Dayanışma Ağı, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından "halk istemiyor" denerek kaldırılan Zuhuratbaba halk pazarı için belediye önünde eylem yaptı. Bakırköy Dayanışma Ağı adına eylemde okunan açıklamada, "Halka rağmen, halkçı belediyecilik yapılamaz" denildi.

50 yıldır bölgede kurulan Zuhuratbaba halk pazarının, "Halk istemiyor" denilerek "Ben yaparım olur" zihniyetiyle tek yanlı olarak kaldırılmasına tepki gösterilen açıklamada, “Halkın istemediği” söylemi; tam da Zuhuratbaba halkına sormaktan kaçınıldığı için doğru değildir. BAKIRKÖY DAYANIŞMA AĞI'nın çağrısıyla  iki kez yapılan ve belediye temsilcisinin de bulunduğu forumlarda  katılanların  neredeyse tümü pazarın olduğu yerde kalmasını istemiştir" ifadeleri kullanıldı.

Pazarın kaldırılmasıyla çoğunlukla emeklilerin yaşadığı Zuhuratbaba'da, mahalle sakinlerinin pazar fiyatlarının birkaç katına satış yapan market ve manavlara mahkum edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Pazar 6 aydır kurulmuyor. Çoğunlukla emeklilerin yaşadığı Zuhuratbaba sakinleri fiyatların bir kaç katına çıkarıldığı market ve manavlara mahkum edildiği için son derece mağdurdur. Yeni gösterilen yer de halka danışılmadan belirlenmiştir" denildi.

Bakırköy Dayanışma Ağı'nın açıklaması şu şekilde devam etti:

"Pazarın nerede kurulacağının kararını verecek olan tek başına belediye başkanı değil orada yaşayan mahalle sakinleri ve pazarcı esnafı olmalıdır. Halkı doğrudan ilgilendiren böylesi bir kararın, kendisine sosyal demokrat belediyecilik atfedenler tarafından rant hesapları gözetilerek ve antidemokratik bir tarzda alınmış olması ibretliktir. 

Bizler BAKIRKÖY DAYANIŞMA AĞI olarak; 
Halka rağmen, halkçı belediyecilik yapılamaz diyor, Belediye Başkanı KERİMOĞLU'nu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz  Belediye meclis üyelerini bu kararın altına imza atmamaya davet ediyoruz. 

Belediye bu tek yanlı kararın gerekçelerini halka açıklayana, Zuhuratbaba halkının ve pazarcı esnafının önüne sandık koyularak referandum yapılana dek BAKIRKÖY DAYANIŞMA AĞI olarak konunun takipçisi olacağız."

DAHA FAZLA