Bakırköy Belediyesi işçileri: Toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz

Bakırköy Belediyesi işçileri: Toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz

Bakırköy Belediyesi işçileri toplu sözleşme hakları için basın açıklaması yaptı.

İstanbul Bakırköy Belediyesi işçileri, 2018 yılından beri yapılmayan toplu iş sözleşmeleri için mücadele etmeye devam ediyor. Her salı ve perşembe Bakırköy Özgürlük Meydanı ‘nda toplanan işçiler bir bildiri yayınlayarak ortak taleplerini dile getirdiler.

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiği vurgusu hatırlatılarak kendilerine karşı yapılan haksızlıklar için açıklama istenen bildiride ''Buradan kendisine soruyoruz. Sağlık çalışanlarının maaşlarını neden düşürdünüz...? Sağlık çalışanlarını kısa çalışma ödeneği ile ücretsiz izne neden gönderdiniz...? Sağlık çalışanlarına günlük 5 lira yemek parası vermiyor musunuz...? Bakırköy Belediyesinde Sağlık çalışanlarını isteği ve onayı olmadan başka bir kuruma devrediyor musunuz...? Sağlık çalışanı 2 işçi arkadaşımızı işten neden çıkardınız...? Sağlık çalışanlarına zorla ve baskı ile özlük haklarında hak kaybı olacak şekilde neden evrak imzalattınız...? Evrak imzalamayanlar işten atılacak diyen Sağlık Müdürü, Bakırköy Belediyesinin mi yoksa Tanzanya da herhangi bir yerin mi sağlık müdürü...? ''ifadeleri kullanıldı.

Yaptıkları açıklamada görevlerini yerine getirmek için çabalarken karşı karşıya kaldıkları haksızlıklarla mücadele etmek zorunda oluklarını ifade eden belediye çalışanları ''Bizler emeğimize, alın terimize, ve  insan onuruna yaşarış bir hayat sürdürmek, ilçemizi yaşanır örnek bir kent haline getirmek için tüm zorluklara, salgın hastalıklara aldırış etmeden çalıştığımız halde, Bakırköy Belediyesinde çalışanlara karşı yapılan zulüm, baskı, haksız, hukuksuz ve yasa tanımaz uygulamalara karşı mücadele etmek zorunda bırakılmaktayız. Burada olmamızın tek sebebi Bakırköy Belediyesi nde yapılan emek karşıtı uygulamalardır'' dedi.

Hak mücadelesi veren işçiler ortak taleplerini şu şekilde sıraladı:

Tekrardan herkesin huzurunda ve Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan sesleniyoruz 

 

  • Bakırköy işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmelerini yapılsın
  • Keyfi olarak işten attığınız işçileri geri alınsın
  • Ücretlerinde kesinti yaptığınız işçilerin ücretlerini eski haline getirilsin
  • İşçiler üzerinde yapılan baskılara tehditlere son verilsin
  • Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin
  • Sorunlarımız masada çözülsün...