Bakım için girdiği kazandaki kimyasaldan etkilenen işçi hayatını kaybetti, yardım etmek isteyen bir işçi de yoğun bakıma alındı

Bakım için girdiği kazandaki kimyasaldan etkilenen işçi hayatını kaybetti, yardım etmek isteyen bir işçi de yoğun bakıma alındı

Antalya'daki bir gübre fabrikasında çalışan ve bakım yapmak için girdiği kazandaki kimyasaldan etkilenen Murat Ceylan, hayatını kaybetti. Ceylan'a yardım etmek isteyen diğer işçi Necmi G. ise yoğun bakıma kaldırıldı.

Antalya'da bir gübre fabrikasında çalışan ve bakım yapmak için girdiği kazandaki kimyasaldan etkilenen 29 yaşındaki Murat Ceylan isimli işçi hayatını kaybetti. Ceylan'ı kurtarmak isteyen 33 yaşındaki iş arkadaşı Necmi G. ise yoğun bakımda tedaviye alındı.

İş cinayeti dün saat 18.30 sıralarında Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) üçüncü kısımda faaliyet gösteren bir gübre fabrikasında yaşandı. DHA'da yer alan habere göre boş olan kimyasal kazanına bakım yapmak için giren fabrika işçisi Murat Ceylan, fenalaştı. Arkadaşının kimyasaldan etkilendiğini fark eden Necmi G. de onu kurtarmak için kazana girdi. Ancak Necmi G. de kimyasaldan zehirlendi.

Diğer işçilerin ihbarı üzerine fabrikaya jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. OSB itfaiye ekipleri girdikleri kazandan Murat Ceylan ile Necmi G.'yi çıkardı. Yapılan kontrollerde Ceylan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Necmi G. ise ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Murat Ceylan'ın cenazesi ise morga gönderildi.