'Bakara makara'cı geri döndü: 'İsteyen parti kurar, isteyen turşu...'

'Bakara makara'cı geri döndü: 'İsteyen parti kurar, isteyen turşu...'

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecindeki ses kayıtlarında "bakara makara" dediği ortaya çıkan eski AB Bakanı Egemen Bağış, AKP içindeki 'yeni parti' tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeni bir parti kuracağı iddiasıyla ilgili “İsteyen parti, isteyen turşu kurar” dedi.

Bağış, geçtiğimiz günlerde AKP üyeliğinden istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yeni bir parti kuracağı iddiasıyla ilgili yandaş Diriliş Postası’na konuştu.

Bağış konuyla ilgili “Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. İsteyen parti kurar, isteyen turşu” ifadelerini kullandı.

‘BAKARA MAKARA’CI

Bağış’ın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ilişkin ortaya çıkan ses kayıtlarında, 'bakara, makara' ifadelerini kullanmıştı.

'BEN KAMYON SÜRDÜM LEONARDO DA VİNCİ...'

Bağış 2011 yılında katıldığı bir etkinlikte ise, "Hani bir espri vardır, espri sınırlarını biraz zorlayan bir şeydir, ama halkımızın diline işlemiştir, 'Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da vinci' diye. Özellikle gençler arasında çok sık kullanılır. Espridir ama programın önemini ve içeriğini anlatıyor" demişti.