Bakanlıktan trafiğe 'dahiyane' çözüm: '70 km sabit hızla giderseniz sorun kalmaz'

Bakanlıktan trafiğe 'dahiyane' çözüm: '70 km sabit hızla giderseniz sorun kalmaz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na Balıkesir Körfez'deki trafiğe ilişkin bir çalışma başlatılması gerektiğini ileten CHP'li Ensar Aytekin, Bakanlık'tan ''70 km sabit hızla giderseniz sorun kalmaz'' yanıtını aldı.

İleri Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Balıkesir'de yaz aylarında rekor seviyeye ulaşan Körfez trafiğinin sorunlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na iletti. Verdiği soru önergesine Bakanlık tarafından verilen cevabı paylaşan Aytekin "Bakanlık, Çanakkale yolunda 70 km hızla giderseniz trafiğe yakalanmazsınız diyerek mühendislik harikası bir cevapla konuyu geçiştiriyor. Ancak bu bölgenin bat çıklara ihtiyacı var. Bu trafiğin rahatlamaya ihtiyacı var" dedi.

Yazın Körfez bölgesinin nüfusunun milyonları bulduğunu söyleyen ve Akçay başta olmak üzere birçok yerleşim yeri girişinde belli dönemlerde jandarmanın nöbet tutarak, tatil beldesinde yer olmadığını gelen misafirlere söylediğini aktaran Aytekin, ''Bununla birlikte, Ayvalık'tan Altınoluk'a kadar baktığımızda nüfus 1 milyonu aşıyor. Haliyle Körfez trafiğinde de ciddi sıkışmalar oluyor. Özellikle Çanakkale asfaltında hareket imkansız hale geliyor. Konuya ilişkin daha evvel de açıklamalar yapmıştık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı en sonunda cevap verebildi ve cevabında 'mühendislik harikası' çözüm önerisini gördük. Bakanlık Körfez'de yaşayan insanlara trafik sorunu çözümü için 'Arabanızı 70 km'ye sabitleyin, böylece trafik akar' diyerek adeta dalga geçiyor. Bu cevap plansızlığın yarattığı çaresizliğin en somut göstergesidir'' dedi.

'BAKANLIĞIN 'YAPILIYOR' DEDİĞİ KAVŞAK NEREDE?'

Verdiği önergede ayrıca bölgede bat çık yapılması gerekliliğini vurgulayarak, Bakanlığın buna dair bir çalışmasının olup olmadığını soran Ensar Aytekin, ''Bakanlık ise 'Akçay'da büyükşehir kavşak çalışması yapıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü projeleri onayladı' diyerek top çeviriyor. Bu proje nerede? Kavşak nerede? Esas ihtiyaç olan bat çık nerede?'' dedi ve ekledi:

''Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı topu Büyükşehir Belediyesine atarak sorumluluktan kurtulmak istiyor. 18 yıldır sizi engelleyen neydi? Siz yapmak istediniz de size engel olan mı çıktı? Büyükşehir'in döktüğü asfalt bile çöküyor. Hangi projeyi Büyükşehir'e yaptırabilirsiniz? Bu soruların hepsi cevapsız kalıyor.''

'ERDEK KÖRFEZİ'NDE DE AYNI SORUN VAR'

Benzer sorunun Güney Marmara'da Erdek'te de mevcut olduğunu söyleyen CHP'li Aytekin, ''Erdek köylerine giden yollar oldukça sorunlu ve bu bölgede de nüfus yaz aylarında ciddi şekilde artıyor.  Haliyle ilçemizde trafik sorunu içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Bakanlık Erdek için verdiği cevapta da 4 km'lik çevre yolu olduğunu ve Narlı'ya dair bir yol projesi olduğunu söylüyor. Ama trafiğin nasıl düzeleceğine dair hiçbir şey söyleyemiyor. Çünkü ortada planlı bir çalışma yok'' şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA