Bakanlıktan öldürülen çocuğun otopsisine ilişkin açıklama

Bakanlıktan öldürülen çocuğun otopsisine ilişkin açıklama

Bir haftadır kayıp olan çocuk öldürülmüş halde bulundu. Çocuğun yapılan otopsisinde ise cinsel istismar bulgularına rastlandığı belirtilirken, bu konuyla ilgili Kars Valisi ve İçişleri Bakanlığı'ndan açıklamalar yapıldı.

Kars’ın  Kağızman İlçesi’nde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel isimli çocuk öldürülmüş halde bulundu. Çocuğun otopsisinde cinsel istismara bulgusuna da rastlandı.

Paslı köyü yakınlarında bulunan çocuğun cenazesinin üstünün taşlarla kaplı olduğu belirtilirken, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de "Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre, üzerinde elbiselerinin olduğu ve cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür." açıklamasında bulundu.

CİNSEL İSTİSMAR BULGUSU

DHA'nın haberine göre, cocuğun cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirilirken, uzmanlar  çocuğun öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi.

Çocuğun kan, DNA ve iç organlarından örnekler de alan uzmanlar, bu örneklerde cinsel istismar bulgusuna rastladı.

VALİ: HENÜZ OTOPSİ SONUÇLARI AÇIKLANMADI

Kars Valisi Rahmi Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan konuya dair yapılan açıklamada da "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" denildi.

DAHA FAZLA