Bakanlık şirketi MUÇEV'in yeni hedefi Tersane Adası

Bakanlık şirketi MUÇEV'in yeni hedefi Tersane Adası

Sahillerdeki faaliyetleri ile bilinen MUÇEV'in, Tersane Adası'nı kiralamak istediği ortaya çıktı.

Türkiye'deki birçok sahili usulsüz işlemlerle devraldığı iddia edilen MUÇEV, Göcek'teki Tersane Adası'nı kiralamak için talepte bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Muğla Valiliği’nin kurduğu, Cumhurbaşkanlığı ve kamu bürokratlarının yöneticisi olduğu MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin Fethiye'nin Göcek Mahallesi’ndeki doğa harikası Tersane Adası’nı kiralama talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

KİRALAMA TALEBİ

Muğla Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tersane Adası kiralanma talebiyle ilgili Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Fethiye Belediye Başkanlığı’na 24 Mayıs 2021 tarihinde bir yazı yolladı. MUÇEV’in 18 Mart 2021 tarihli kiralama talebi eklenen yazıda Tersane Adası’nda kıyı kanununun uygulanmasına dair yönetmeliğin 13/C maddesine istinaden valiliğe kiralama talebinin iletildiği belirtildi.

Gazete Duvar'dan Hazal Ocak'ın haberine göre söz konusu kanunun 13. maddesi kıyıda imar planlarına göre ve çevre kirliliğinin önlenmesine ilişkin tüm önlemler alınmak koşuluyla yapı ve tesisler yapılabileceğinden bahsediyor. Bu kanunun 13. maddesinin C bölümünde ise "Kıyılarda ayrıca uygulama imar planı yapılmadan; rekreatif amaçlı iskele, tonoz sistemleri, aralarında en az 150 metre mesafe olmak kaydı ile 6 metrekareyi geçmeyen büfe ve kirletici etkisi olmayan fosseptik yapımını gerektirmeyen seyyar tuvalet ile sabit olmayan duş, gölgelik ve soyunma kabini" deniliyor.

VALİLİKTEN YAZI

Valiliğin belediyelere gönderdiği yazıda kıyı kenar çizgisinin deniz tarafından güncel yer tespitleri yapılarak alanda izinsiz uygulamaların bulunup bulunmadığının sorulması, eğer izinsiz uygulama varsa tespit edilmesi ve yasal gereğinin yerine getirilmesi istendi. Yazıda son olarak yapılan işlemlerin bilgi ve belgelerinin valiliğe gönderilmesi gerektiği vurgulanarak konunun Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından takibinin yapılması talep edildi.

GÖCEK LİMANI İMARA AÇILMIŞTI

MUÇEV'in, Göcek Limanı’nı devralması ve yat limanı yapması tepki çekmişti. Bölge sakinleri yat limanına izin veren imar planlarının iptali talebiyle dava açmış ve kazanmıştı ancak marina inşaatında neredeyse sona gelimde. Yürünemez hale gelen sahil tel ise tel örgülerle çevrildi. 

DAHA FAZLA