Bakanlık ‘kesilen ağaçların parasının verilmesi’ şartıyla ormanlık alanları ihaleye açtı

Bakanlık ‘kesilen ağaçların parasının verilmesi’ şartıyla ormanlık alanları ihaleye açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 7 ilde bazı ormanlık alanlar ‘kesilen ağaçların parasının verilmesi’ şartıyla 4-5 yıldızlı otel ve termal tesis yapılması için ihale açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Artvin, Bursa, Kars, Kütahya, Mersin, Ordu ve Uşak'taki bazı orman alanlarında 4-5 yıldızlı otel ve termal tesis yapılması için ihale açtı. Bakanlık tarafından hazırlanan şartnamede kesilip tesis yapılacak orman alanlarının kırmızı ve mavi çizgilerle işaretlendiği uydu fotoğrafları da yer aldı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, ormanlık alanda yapılacak otel ve tesisler için bedelini ödemek şartıyla ağaçlar kesilecek. Ağaç kesen yatırımcıların, kestikleri ağaçların yer aldığı orman alanının üç katı kadar alanın ağaçlandırma bedelini ve ağaçlandırılan bu alanın üç yıllık bakım bedelini Orman Genel Müdürlüğü’ne ödemesi yeterli olacak.

BAKANLIKTAN ÖN İZİN ŞARTI

Yatırımcılardan ayrıca yatırım tutarının orman alanında kalan kısmının yüzde 3’ü oranında Orman Köylülerini Kalkındırma Geliri parası alınacak. Bu para bütçeye gelir yazılacak.

Yerli ve yabancı yatırımcılara açık olan tahsisler için herkes başvuru yapabilecek ancak bakanlığın ön izin vermediği kimse ihalelere katılamayacak.

İŞARETLİ 7 BÖLGE

Mersin, Tarsus, Kulak Köyü - 2 milyon 492 bin 217 metrekarelik orman alan, özel parsele dönüştürülerek yatırıma açıldı. 49 yıllığına tahsis edilecek alana, 401,5 milyon liralık yatırımla 5 katlı bir otel, 3 katlı tatil köyü ve 3 katlı golf kulübü yapılacak.

Artvin, Balcıoğlu Köyü - 24 bin 228 metrekarelik ormanlık alan 3 katlı 290 yataklı 3 ila 5 yıldızlı otel yapılmak üzere 49 yıllığına tahsis edilecek. Yatırımın 33-64 milyon lira arasında olabileceği hesaplandı.

Bursa, Mustafakemalpaşa, Derekadı Köyü - Toplam 175.3 bin metrekarelik orman alanı iki ayrı parsele bölünerek termal turizme tahsis edilecek. 49 yıllığına tahsis edilecek alanı alan yatırımcılar 3 ila 5 yıldızlı, her biri 150 yatak kapasiteli 5’er katlı iki ayrı termal otel yapacak. Yatırım 17-33 milyon lira arasında olacak.

Kars, Sarıkamış - Yaklaşık 74 bin metrekare ormanlık alan özel parsele dönüştürülerek üzerine 300 yataklı otel, özel konaklama tesisi ile turizm amaçlı tesisten oluşan 3 ayrı tesis yapılacak.

Kütahya, Gediz, Uğurluca - Köyün yakınında 49 yıllığına tahsis edilecek 9 bin 552 metrekarelik orman alanına 100 yataklı 3 katlı 3 ila 5 yıldızlı termal otel yapılacak.

Ordu Kabadüz Çambaşı Yaylası -  Bölgede biri orman içinde olmak üzere 2 özel parsel oluşturuldu. 9 bin 562 metrekarelik ormanlık alan 70 yataklı 3 ila 5 yıldızlı bir otel yapılması için 49 yıllığına tahsis edilecek.

Uşak, Banaz, Hasan Köyü - İki ayrı özel parsele her biri 5’er kattan ve 300’er yataktan oluşan iki ayrı termal otel yapılacak ve 49 yıl işletilecek.

DAHA FAZLA