Bakanlık kayıp çocuk sayısını açıklamadı

Bakanlık kayıp çocuk sayısını açıklamadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın bilgi edinme talebine yanıt verdi.

İleri Haber

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 2017 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sorduğu ““2017 yılında kayıp çocuk sayısı nedir? Cinsiyet ve yaş gruplarına göre dağılımı nedir? Bulunan çocuk sayısı nedir? Bu çocukların cinsiyet yaş grupları ve illere göre dağılımı nedir?” sorusu bakanlık tarafından yanıtlandı.

KAYBOLAN ÇOCUK SAYISI AÇIKLANMADI BULUNAN ÇOCUK SAYISI VERİLDİ

2017 yılında kaç çocuğun kaybolduğu sorusuna kayıtsız kalan Bakanlık verdiği yanıtta “2017 yılında 11 bin 691 çocuk bulunduğu görülmektedir. Bu çocuklardan 8 bin 684’ü ailesine teslim edilmiş olup 2 bin 147 çocuk sosyal hizmetler birimlerine teslim edilerekdurumlarına uygun sosyal hizmet modellerinden faydalanması sağlanmıştır.” diyerek sadece bulunan çocuk sayısını paylaştı.

'BİR TEK ÇOCUK BİR DÜNYA DEMEKTİR!'

"Çocukların sahip olduğu hayat standardı, bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biridir. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde çocuklara ilişkin veriler özenle incelenmekte ve buna göre saptanan sorunlara kalıcı çözüm politikaları üretilmektedir." diyen Nazlıaka, kayıp çocukların cinsiyet ve yaş gruplarına göre dağılımı hakkında bilgi vermeyen bakanlığın “bilgileri sakladığını” dile getirdi. 

CHP'li Nazlıaka sözlerine “Bu çocuklar sadece birer rakamdan ibaret değildir, her bir çocuk kendisi ve ailesi için bir dünyadır. İlgili Bakanlık tarafından kamuoyuna bilgi verilmemesi kabul edilemez! Hükümet yasaların kendisine vermiş olduğu görevi yerine getirememektedir.” diye devam etti.

"Bir tek çocuk bir dünya demektir!" diyen Nazlıaka açıklamasında bakanlığın bilgileri kamuoyuyla paylaşması için sorusunu yineledi.

"Buradan Sayın Bakana bir kez daha soruyorum: 2017 yılında kaybolan ve bulunan çocuklarımıza ilişkin cinsiyet, yaş ve kayboldukları illere ilişkin veriler nedir? Kaybolan çocukların akıbeti nedir?"

DAHA FAZLA