Bakanlık, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu onayladı!

Bakanlık, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu onayladı!

Uzmanların "felaket" olarak adlandırdığı ve on binlerce kişinin itiraz dilekçesi verdiği Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayalim" dediği, bilim insanlarının ise felaket olarak adlandırdığı Kanal İstanbul projesine ilişkin bir aşama daha geçildi. On binlerce kişinin itiraz dilekçesi verdiği projenin ÇED raporuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olan İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü onay verdi.

Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir ilçelerinden geçen Kanal İstanbul projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aralık ayında askıya çıkarılan ÇED raporu ile ilgili karar verildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, bakanlık, sunulan ÇED raporunun İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirildiğini, komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın olumlu bulduğu ÇED raporuna karşı doğada yaratacağı tahribat nedeniyle binlerce kişi itiraz dilekçesi sunmuştu.

DAHA FAZLA