Bakanlık değil, Vali değil, AKP İl Başkanı İzmir'in koronavirüs bilançosunu açıkladı!

Bakanlık değil, Vali değil, AKP İl Başkanı İzmir'in koronavirüs bilançosunu açıkladı!

Kentlerin koronavirüs bilançoları Sağlık Bakanlığı ya da Valilikler tarafından değil, AKP İl Başkanları tarafından açıklanıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın en son bir ay önce açıkladığı kentlerin koronavirüs rakamları AKP İl Başkanları tarafından açıklanmaya devam ediyor. AKP İzmir İl Başkanı, kente dair rakamları tüm ayrıntılarıyla açıkladı.

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kentteki yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin gelinen noktayı ayrıntılı rakamlarla paylaştı. Sürekli, tespit edilen vakaların yarısından çoğunun iyileştiğinin altını çizerek şu bilgileri verdi:

“İzmir’de şu ana kadarki pozitif hasta sayımız 6 bin 238 ve bu vakaların 3 bin 876’sı ne mutlu ki iyileşti. Yani şu anda İzmir’de tedavisi süren hasta sayımız 2 bin 362. Son günlerde yeni vaka sayımız düşmeye başladı. Şu anda İzmir’de günde 3 bin test yapılıyor. 2-3 hafta önce günlük test oranına göre yüzde 16-17 olan vaka artışı, gelinen nokta itibari ile yüzde 1,5. Bu çok önemli bir düşüş. Yoğun bakım hasta sayımız 57; 31 hastamız ise entübe edilmiş durumda. Hastanelerimize başvurular da büyük oranda azaldı.”

[ih2]

BİLGİLER AKP’LİLERE AKIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illere dair vaka sayılarını içeren son bilgi paylaşımı 3 Nisan gününe ait. Bu tarihten sonra illere göre vaka sayıları ve diğer ayrıntılara ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından hiçbir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Kırklareli Valiliği 15 Nisan’da kentin salgın bilançosunu açıklamıştı. Valilikten 16 Nisan’da yapılan açıklamada ise bundan sonra bu konuda açıklama yapılmayacağı ve açıklamaların sadece Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı duyurulmuştu.

17 Nisan’da ise AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan  Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde Covid-19 vaka sayılarını açıklamıştı.

AKP Isparta Milletvekili Recep Özel de ildeki 268 koronavirüs vakasından 245'inin Umre'den gelen ve misafir ettikleri kişiler olduğunu söylemiş, daha sonra tweetlerini silmişti.

DAHA FAZLA