Bakanlığın 'sigaraya hayır' broşürleri toplatıldı: 'Hayır diyorsanız geleceğinizi kazandınız'

Bakanlığın 'sigaraya hayır' broşürleri toplatıldı: 'Hayır diyorsanız geleceğinizi kazandınız'

Sağlık Bakanlığı'nın 'dumansız hava' kampanyasını desteklemek üzere bakanlığa bağlı Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bastırılan 'sigaraya hayır' afiş ve broşürleri 'yanlış anlaşılabilir' denilerek toplatıldı. 

Konya'da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'sigarayla mücadele' kapsamında kentin çeşitli bölgelerinde ev ve işyerlerine dağıtılmak üzere afiş ve broşürler basıldı. 

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, söz konusu broşür ve afişlerde, "Neyi kazanmak istediğinize karar verin… Çocuklarınızı zehirlemek ister misiniz? İktidarsız olmak ister misiniz? Tekerlekli sandalyede bir yaşam mı sürmek istersiniz? Kanser olmak ister misiniz? Kalp krizi geçirmek ister misiniz?. HAYIR diyorsanız, hayatınızı ve geleceğinizi kazandınız" ifadeleri yer alıyordu. 

Broşürlerde yer alan 'hayır' ifadesinin başkanlık referandumuyla bağlantıı olarak algınabileceğini savunan müdürlük yetkilileri ise basım ve dağıtımı durdurdu. 

AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da, "Broşürler önceden basılmış, yanlış anlaşılmaya neden olmaması için dağıtımı durduruldu" diye konuştu.