Bakanlığın otopsi raporunu yalanladığı çocuğa ilişkin haberlere yayın yasağı

Bakanlığın otopsi raporunu yalanladığı çocuğa ilişkin haberlere yayın yasağı

Kaybolduktan 7 gün sonra dün ölü halde bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'e ilişkin haberlere yayın yasağı getirildi. Daha önce de çocuğun cansız bedeninde yapılan otopsi sonucu istismara maruz kaldığı belirtilmiş fakat valilik ve bakanlık tarafından yalanlanmıştı.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, üzeri taşlarla örtülmüş olarak cansız bedeni bulunan Sedanur Güzel'in ölümüne ilişkin yayın yasağı kararı alındığını duyurdu.

Kağızman ilçesinde kaybolan ve ardından cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'e ilişkin Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, "Sedanur Güzel'in ölü bulunmasına ilişkin Kağızman Sulh Ceza Mahkemesince yayın yasağı kararı alınmıştır." dedi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Camgöz daha önce de  "Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

NE OLMUŞTU?

9 yaşındaki çocuğun kan, DNA ve iç organlarından örnekler alan uzmanlar, bu örneklerde cinsel istismar bulgusuna rastlandığını otopsi raporunda belirtmesine rağmen, valilik ve bakanlık istismar iddialarını yalanlamıştı.

Kars Valisi Rahmi Doğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir" derken, İçişleri Bakanlığı konuya dair yaptığı açıklamada da "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" demişti.