Bakanlığın dağıttığı hayvanlarda veba şüphesi

Bakanlığın dağıttığı hayvanlarda veba şüphesi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe ettiği hayvanlarda veba şüphesi nedeniyle, Çanakkale karantinaya alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türk Hayvancılığını geliştirmek amaçlı yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Çanakkaleli 10 çiftçiye 70 kadar koyun dağıtılmıştı.

Almış oldukları hibe hayvanlara bakmaya başlayan çiftçiler kısa süre sonra hayvanların ölmeye başladığını gördüler. Hayvanların ani ölümleri köylerde panik yarattı. Ölümlerin üzerine yetkililer harekete geçti ve merkeze bağlı olan köylerde hayvanlara veba aşısı yapıldı.

Hibe olarak teslim edilen hayvanların kulaklarında takılı olan plaka küpelerdeki kayıtlara göre hayvanların Konya ilinden gelmiş olduğu öğrenildi. Yetkililer hayvanların Konya sistemine kayıtlı olsalarda yurt dışından gelmiş olabiliceğini belirtti.

'BÖLGE KARANTİNAYA ALINDI'

Sözcü gazetesinden Mehmet Andaç'ın haberine göre, verilmiş olan 70 hayvandan kaçının hastalık nedeniyle öldüğü henüz açıklanmamış olmasına rağmen, ölenlerin veba hastalığından öldüğü öğrenildi. Yetkililer konuyla ilgili kesin sonuçların İstanbul'a gönderilen numunelerden elde edileceğini açıkladı. Önlem amaçlı müdürlük tarafından Çanakkale karantinaya alındı ve hayvanların nakilleri ve satışları engellendi.

DAHA FAZLA