Bakanlığın CHP'li belediyeye vermediği tabiat parkına düğün salonu yapıldı!

Bakanlığın CHP'li belediyeye vermediği tabiat parkına düğün salonu yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın devri, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne yapılmadı. İhaleye çıkarılan parkı alan kişi, tabiat parkının ortasına düğün salonu yaptı.

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 milyon liranın üzerinde para harcanarak yapılan Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın devri, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne yapılmadı. Bir süre sonra ihaleye çıkarılan tabiat parkını bir pastane işleten firma aldı. Pastacı da parkın içindeki lokantayı düğün salonuna çevirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından 14 Şubat 2019’da, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından projelendirilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nı Kırşehir Belediye Başkanlığımıza emanet ediyor ve işletmecilik hakkını devrediyoruz" diye yazarak parkın belediyeye teslim edildiğini duyurdu. Bakanlık parka 10 milyon liranın üzerinde harcama yapmıştı.

Seçimleri CHP kazanınca bakanlık bu kararından vazgeçti. Ardından da tabiat parkını kiraya vermek için ihaleye çıkardı. İhaleyi yıllık 260 bin lira kira bedeli veren ve tek başına katılan Ankaralı bir pastacı aldı.

TABİAT PARKININ ORTASINA DÜĞÜN SALONU YAPTI

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, içinde tenis kortları, basketbol sahası, oturma alanları, kır lokantası, gözetleme kulesi ve çeşitli tesislerin bulunduğu parkın işletmesini 260 bin liraya alan ve Ankara’da faaliyet gösteren Selvi Pasta Cafe Unlu Mamülleri, alan içinde değişiklikler yaptı. Parkın ortasında bulunan lokantayı düğün salonuna çevirdi. Düğün salonunun 1 Temmuz’da faaliyete geçeceği belirtildi.

DAHA FAZLA