Bakanın sadakasını reddeden kanser hastası Dilek hayatını kaybetti

Bakanın sadakasını reddeden kanser hastası Dilek hayatını kaybetti

Edirne'de dönemin Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ziyareti sırasında kanser ilaçlarının temini için yardım isteyen ve kendisine verilen parayı, "Dilenci değilim" diyerek reddeden kanseri hastası üniversite öğrencisi Dilek Özçelik, hayatını kaybetti.

Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013'te dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Trakya gezisi kapsamında geldiği Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar’ın cebine koyduğu parayı "Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" diyerek parayı geri iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı.

Dilek Özçelik’in bu sözleri Türkiye’nin gündemine damga vurmuştu. Çıkan haberlerin ve gelen toplumsam tepkinin ardından Dilek’in bulamadığı ilaçlar temin edilmiş, hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmıştı.

DHA'nın aktardığına göre, lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve yıllardır kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde ailesi ile birlikte yaşadığı evinde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Ancak Özçelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

DAHA FAZLA