Bakan'dan göçmenlere: Yeni kölelere ihtiyacımız yok

Bakan'dan göçmenlere: Yeni kölelere ihtiyacımız yok

Aşırı sağcı İçişleri Bakanı Afrikalı göçmenlere dair kabul edilemez sözler kullandı. Bakan göçmenler için 'Yeni kölelere ihtiyacımız yok' dedi.

İtalya'nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, ülkesinde Afrikalı göçmen istemediğini belirterek  ''Sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni kölelere ihtiyacımız yok'' dedi.

İtalya'da zengin kuzeyin ayrılığını savunan Kuzey Birliği ırkçı eğilimli Lig'e dönüşüp hükümet ortağı olurken, lideri Matteo Salvini de Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı sıfatıyla Afrikalı göçmenlerden 'köleler' diye söz etti.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı olan Avusturya'da göç ve güvenlik konulu, basına kapalı bir toplantıda konuşan Salvini, Avrupa'da nüfusun yaşlanması sebebiyle göçmenlere ihtiyaç olduğu görüşünü reddederken şöyle dedi: ''Sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni kölelere ihtiyacımız yok.''

'YENİ KÖLELERE İHTİYACIMIZ YOK'

Salvini'nin Facebook sayfasında yayımlanan toplantının videosuna göre İtalya İçişleri Bakanı’nın sarf ettiği sözler şöyle: ''Artık çocuk yapmayan Avrupalıların yerine Afrika gençliğinin en iyilerini getireyim diye değil, birkaç yıl önceki gibi genç insanlar yine çocuk sahibi olsunlar diye yurttaşlar bana maaş ödüyor. Belki Lüksemburg'da (Afrikalı göçmenlere) ihtiyaç olabilir, İtalya'daki ihtiyaç ise çocuklarımızın çocuk sahibi olmasına yardımcı olmak, sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni köleler değil.''